Edin Hadžavdić

Edin Hadžavdić je savjetnik s više od 20 godina iskustva u poslovnom savjetovanju, projektnom financiranju, financijskom modeliranju i procjeni bankabilnosti investicijskih projekata te analizi i upravljanju rizicima. Analizom investicijskih projekata i projektnim financiranjem bavi se od 2007. godine.

Karijeru je započeo 1996. u jednoj od najvećih hrvatskih IT tvrtki (IN2), nakon čega je radio u Odjelu tržišnih rizika u Privrednoj banci Zagreb, a potom i kao poslovni savjetnik u KMPG Croatia. Nakon deset godina samostalne karijere savjetnika u projektnom financiranju, karijeru je nastavio u društvu za upravljanje private equity fondovima (Invera Private Equity Partneri).

Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, nakon čega je, 2002. godine, završio MBA program na Rotterdam School of Management, a 2007. godine stekao je CFA titulu (Chartered Financial Analyst).

Autor ima veliko iskustvo u provedbi edukacija u području analize investicijskih projekata te je jedan od najbolje ocijenjivanih predavača na Hrvatskom institutu za financije, na kojem predaje od 2009. godine. Godine 2018. izdana je njegova knjiga-priručnik “Pripremite svoj bankabilan projekt”, koja se temelji na spomenutim predavanjima.

Svoje interese preusmjerava i proširuje studijem Etnologije i kulturne antropologije koji je započeo 2021. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.