ZAHTJEVNI RADNI SPOROVI – KAKO IH IZBJEĆI I RIJEŠITI?

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”01.02.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

08:30- 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

ZAHTJEVNI RADNI SPOROVI – KAKO IH IZBJEĆI I RIJEŠITI?

Ivana Panić Šušteršić, odvjetnica, Sandra Dimitrijević, mag. iur.

Specijalistički seminar na temu radnih sporova i svih otvorenih pitanja iz radno-pravnih situacija.

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
15% popust ostvarite prijavom do 25.01.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJEVI SEMINARA

Cilj seminara “Zahtjevni radni sporovi – kako ih izbjeći i riješiti?” je obuhvatiti problematiku radnog prava koja u današnje vrijeme predstavlja izvor dugotrajnih i iscrpnih sudskih sporova. Polaznicima će se približiti i pojasniti pojedini instituti radnog prava, te tumačeći postojeću sudsku praksu prikazati kako su ti instituti interpretirani od strane sudova.

Opće je poznato da rad predstavlja glavnu ljudsku vrijednost koja povezuje različita zanimanja u stvaranju novih vrijednosti. No, ponekad u odnosu između određenog posla i drugih aktivnosti u ljudskoj zajednici dolazi do postupaka i reakcija čije posljedice se osjećaju tek protekom određenog vremena. Stoga će se, uz pojašnjavanje osnovnih pojmova obuhvaćenih radnim pravom, tijekom seminara ukazati na aktualne teme u radnim odnosima:
1. mobing kao razlog sudskog spora i medijacija kao prevencija;
2. sporazumni raskid ugovora o radu – može li se i u kojim slučajevima pobijati?

Polaznici će po završetku seminara vladati osnovnim pojmovima neophodnim za prepoznavanje potencijalnih radnih sporova po različitim osnovama i određenih radno-pravnih situacija s kojima se moguće i svakodnevno susreću, a u cilju da aktiviraju prevenciju sudskom sporu, izbjegnu sporove uslijed već okončanih radnih odnosa, te nauče koristiti institute za sprječavanje sudskih sporova.

SYLLABUS

Radno pravo:

 1. radno-pravni odnosi;
 2. individualna i kolektivna prava;
 3. prava iz radnog odnosa

 

Mobing kao razlog sudskog spora i medijacija kao prevencija:

 1. pojam i najčešći oblici mobinga;
 2. rasprostranjenost mobinga i okruženje koje mu pogoduje;
 3. relevantni pravni propisi;
 4. naknada štete u slučaju mobinga;
 5. dokazna sredstva i teret dokazivanja kod mobinga;
 6. što je medijacija i njena uloga u prevenciji sudskog spora?;

 

Sporazumni raskid ugovora o radu – može li se i u kojim slučajevima pobijati?

 1. jedan od načina prestanka radnog odnosa;
 2. posljedice za poslodavca i radnika;
 3. poništenje sporazumnog raskida ugovora o radu.

PREDAVAČI

Ivana Panić Šušteršić, odvjetnica – diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2002. godine, sa diplomskim radom iz prava društava kod profesora Jakše Barbića. Od 2002. godine do kraja 2013. godine radi u odvjetničkom društvu Škarica i partneri u Zagrebu, a od 2005. godine radi kao odvjetnik u društvu. Bila je zadužena za nekretninske projekte, radno pravo, trgovačko te pravo društava. Stečeno iskustvo koristi u svim postupcima koji su potrebni trgovačkim društvima kao poslodavcima (radni odnosi, upravni i prekršajni postupci), ali i u ostalim postupcima u kojima sudjeluju trgovačka društva : pregovori, sklapanje ugovora, statusne promjene, izvansudski postupci, sudski postupci, medijacija. 

Odvjetnica je sudjelovala u prvom uspješnom postupku mirenja kod Trgovačkog suda u Zagrebu. Početkom 2014. godine se osamostaljuje kao odvjetnik te otvara vlastiti ured. Sudjeluje u radionicama u okviru usavršavanja medijacijskih i managerskih vještina te je redovna sudionica seminara u organizaciji Hrvatske odvjetničke komore.

 

Sandra Dimitrijević, mag. iur. – magistrirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine u međunarodnopravnom modulu. Dobitnica Rektorove nagrade 2016. godine za rad „Pravna regulativa obiteljskog nasilja i neosjetljivost institucija prema ženama žrtvama nasilja”, koji znanstveni rad je objavljen u časopisu Pravnik. Sudionica regionalnog Moot court natjecanja iz područja kaznenog prava. Tijekom školovanja na Pravnom fakultetu aktivna članica Pravne klinike, The European Law Students’ Association (ELSA) i Hrvatske udruge za mirenje. Uz odvjetnicu sudjeluje u vođenju i rješavanju sudskih sporova, posebice onih iz radnih odnosa.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Svi zainteresirani za radno pravo i radne sporove te otvorena pitanja iz radno-pravnih situacija.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
do 25.01.2019. 1.190kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj