VALUTNI I KAMATNI RIZIK

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”07.11.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

08:30 – 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

VALUTNI I KAMATNI RIZIK

Bruno Pičman, Ivan Bilić, ACCA

Specijalistički seminar na temu valutnog i kamatnog rizika, načina zaštite od rizika te računovodstvenog praćenja instrumenata zaštite od valutnog i kamatnog rizika.

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
15% popust ostvarite prijavom do 31.10.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJ SEMINARA

Seminar na temu valutnog i kamatnog rizika te načinima zaštite od istih ima dvojaku funkciju: s jedne strane analizira kamatne i valutne rizike s kojima se banke i moderne korporacije suočavaju u Hrvatskoj, a s druge strane objašnjava ključne tehnike i financijske proizvode kojima se poslovni subjekti mogu zaštititi od navedenih rizika, ponajprije na hrvatskom tržištu.

 

Obzirom na sve kompleksniju regulativu s kojom se banke i kompanije na financijskim tržištima susreću u posljednje vrijeme, seminar ukratko objašnjava značaj i praktičnu primjenu regulatornih promjena (MIFID II).

 

Radi kvalitetnijeg uvida u instrumente zaštite polaznicima će biti prezentiran i pristup evidentiranja transakcija sa korporativnog aspekta.

 

Kroz praktične primjere, prezentacijom i osobnim iskustvom polaznicima će se približiti tehnike zaštite od valutnog i kamatnog rizika.

SYLLABUS

1. Valutni rizik

 • Uvod
 • Spot tečaj
 • Dostupni instrumenti za zaštitu
  • FX forward
  • Fx swap
  • Flexi forward
  • Fx opcija

2. Kamatni rizik

 • Uvod
 • Identifikacija i mjerenje rizika
 • Dostupni instrumenti za zaštitu
  • Fra
  • Kamatni swap
  • Valutni swap
  • Opcija na kamatnu stopu

3. Regulativa

4. Korporativno korištenje instrumenata zaštite te računovodstveno praćenje derivativa

PREDAVAČI

Bruno Pičman, radi u bankarstvu preko 10 godina. Karijeru je započeo na poslovima prodaje produkata riznice. Bavi se razvojem produkata, servisa i usluga iz područja riznice i investicijskog bankarstva, unaprijeđivanjem poslovnih procesa, usklađivanjem za zakonskom regulativom i internim direktivama, te predavanjima iz područja riznice i investicijskog bankarstva djelatnicima Raiffeisenbank Austria d.d. Aktivno surađuje s ostalim financijskim institucijama na usklađivanju poslovanja s relevantnim EU propisima. Zaposlen je kao manager poslovnih procesa Financijskih tržišta i investicijskog bankarstva u Raiffeisenbank Austria d.d., banke u sustavu Raiffeisen grupacije. Diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu, ima položene ispite za investicijskog savjetnika i brokera, te ACI dealing certifikat.

Ivan Bilić, ACCA je novoizabrani direktor revizije Mazarsa u Hrvatskoj. Kao direktor zadužen je za daljnji razvoj odjela revizije te jačanje Mazarsa u području kontrolinga. Ima bogato dugogodišnje iskustvo u poslovima revizije i financijskog savjetovanja, a stručnjak je za IFRS, reviziju financijskih institucija i kontroling.
Ivan je karijeru započeo u jednoj velikoj međunarodnoj revizorskoj kući radeći na revizijama financijskih institucija, due diligence projektima i valuacijama. Osim toga bio je jedan od stručnjaka zaduženih za edukaciju na području IFRS-a u CEE regiji. Nakon toga karijeru je nastavio u Addiko banci (bivša Hypo banka), u kojoj je kao direktor financijskog kontrolinga bio uključen u restrukturiranje i postavljanje sustava kontrolinga za međunarodni private equity fond. Posjeduje certifikat ovlaštenog računovođe Velike Britanije (ACCA). Svoje školovanje je završio u Georgia State University, Atlanta, Georgia, USA u području međunarodnih financija.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, bankari, konzultanti, project manageri, investicijski i financijski analitičari, individualni investitori, stručnjaci u agencijama, državnim institucijama i lokalnoj samoupravi, fizičke i pravne osobe koje se susreću s valutnim i kamatnim rizikom.

ADRESA

Prostor Veleučilišta VERN, Importanne Galleria, 2. kat, Iblerov trg 10, Zagreb.[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
do 31.10.2019. 1.190,00 kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj