UPRAVLJANJE TROŠKOVIMA

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”30.01.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

08:30- 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

UPRAVLJANJE TROŠKOVIMA

Marko Tisovec

Specijalistički seminar na temu praktičnog upravljanja troškovima poslovanja.

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
15% popust ostvarite prijavom do 24.01.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJEVI SEMINARA

Prikazom troškovnih sustava i sustava planiranja poslovanja (budžetiranja) koje koriste poduzeća i financijske institucija nastojati će se polaznike informirati o načinima kako poduzeća i banke planiraju poslovanje, te prate troškove, analiziraju profitabilnost proizvoda i kupaca i donose poslovne odluke korištenjem troškovnih sustava. Tijekom predavanja polaznici će obnoviti znanja o troškovima (tradicionalni sustavi) i steći znanja o modernim sustavima upravljanja troškovima, te načinima planiranja proizvodnje. Posebna pažnja biti će posvećena ABC-Activity Based Costing sistemima i njihovoj primjeni.

Polaznici će biti informirani i o praktičnoj primjeni troškovnih sustava. Seminar je zamišljen kao kombinacija predavanja i grupnog rada polaznika u kojem će polaznici, na temelju primjera i “case study-a” ABC sistem-a imati priliku samostalno analizirati troškove i kreirati troškovne sustave.

SYLLABUS

 1. Osnovno o troškovima
 • Tradicionalno mjerenje i alokacija troškova
 • Problemi tradicionalnih troškovnih sustava
 • Razvoj troškovnih sustava-Kaplan
 1. Osnovne grupe troškova
 • Fiksni, varijabilni, relativno fiksni troškovi
 • Kada varijabilni troškovi postaju fiksni
 • Točka pokrića troškova
 • Primjer utvrđivanja
 1. Analiza troškova poslovanja – temeljem bruto bilance poduzeća
 • Kako grupirati troškove za analizu i
 • Kako donositi zaključke vezano uz troškove – na što treba obratiti pažnju kod donošenja zaključaka
 • Primjer utvrđivanja
 1. Job Costing
 • analiza primjera
 1. Process Costing
 • analiza primjera
 1. Operation costing
 2. Praćenje troškova proizvodnje
 • Planski vs. stvarni troškovi
 • Praćenje troškova putem radnih naloga
 1. ABC – Activity Based Costing
 • Utvrđivanje profitabilnosti proizvoda
 • Utvrđivanje profitabilnosti po kupcima
 • Primjena ABC u bankarstvu
 • “Time -driven” ABC
 • Kako koristiti ABC
 • Analiza poslovnog slučaja (Case Study)
 1. Kaizen Costing
 2. JIT – Just In Time proizvodnja

 

PREDAVAČI

Marko Tisovec je financijski stručnjak s 20 godina iskustva u financijama. U svojem dosadašnjem radu Marko je savjetovao top managere desetak tvrtki u strukturiranju njihovog poslovanja i izradio preko 50 poslovnih planova i investicijskih studija. Marko je bio manager u PriceWaterhouse Copers Zagreb, zamjenik financijskog direktora tvrtke DOK-ING, vodio više projekata razvoja novih proizvoda i radio kao analitičar kreditnog rizika u jednoj od hrvatskih banaka. Marko je više godina bio i predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa iz predmeta Poslovnih financija, Analize financijskih izvještaja, Poslovnog planiranja i naprednog korištenja Excela u poslovnim financijama. Isto tako, Završio je poslijediplomski studij na Vlerick Leuven poslovnoj školi gdje je dobio nagradu za najbolji poslovni plan. Također, Marko je bio član prjektnog tima dobio nagradu za najbolji ekološki projekt na natječaju OECD-a.

Marko Tisovec trenutno savjetuje nekoliko tvrtke radi i radi na razvoju nekoliko start-up projekata, za renomirane hrvatske tvrtke. Uz to Marko je i projektni manager na EIB-ovom projektu izrade finacijskog instrumenta za financiranje prirodnog kapitala i zelenih projekata koji radi za HBOR.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, poslovni konzultanti, project manageri, individualni investitori, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
do 24.01.2020. 1.190kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj