TRŽIŠTE NEKRETNINA U 2017. GODINI

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”rgba(207,187,87,0.8)” package_heading=”17.02.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:40px;” features_font_size=”desktop:18px;”]08:30

16:00[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

TRŽIŠTE NEKRETNINA U 2017. GODINI

Izv.prof.dr.sc. Josip Tica, Renomirani predavači iz područja nekretnina
Europski dom, Jurišićeva 1, Zagreb

Specijalistički seminar o analizi tržišta nekretnina te projekcijama za 2017. sa posebnim naglaskom na Zagreb i Jadran.

1.350,00 kn + PDV
25% popust ostvarite prijavom do 31.12.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJ SEMINARA

Seminar se fokusira na analizu stanja na tržištu nekretnina, koje je u protekloj godini doživjelo određene znakove oživljavanja na još uvijek niskim razinama cijena. Seminar će dati pogled na građevinsku industriju u svijetlu opće ekonomske situacije, oživljavanja kreditiranja stanovništva te znakova oporavka na pojedinim segmentima tržišta..

 

U prvom dijelu seminara fokus će biti na poslovnim modelima koji se koriste za razumijevanje tržišta, a sa ciljem što boljeg razumijevanja alata koji se koriste u analizi tržišta nekretnina. Detaljno će biti objašnjena logika koja povezuje tržište nekretnina, sa tržištem investicija i građevinskom industrijom. Posebna pozornost biti će posvećena načinu na koji razumijevanje tržišta od strane sudionika djeluje na ponašanje samog tržišta pri čemu će se posebno analizirati tržište nekretnina u Zagrebu i unutrašnjosti, a posebno jadranska obala te dinamika tržišta u priobalju.

 

U drugom djelu raditi će se sa podacima za hrvatsko  tržište nekretnina. Raščlamba je fokusirana na objašnjavanje dosadašnjih kretanja cijena u Hrvatskoj, Jadranu i Zagrebu sa čimbenicima ponude i potražnje za nekretninama. Prezentira se detaljna analiza tržišta nekretnina s naglaskom na stambeno tržište u Zagrebu i turistički sektor na Jadranu (hoteli, vile, apartmani), te se na temelju javno dostupnih informacija za tržište nekretnina prezentiraju očekivanja, prilike i prijetnje na tržištu nekretnina za 2017. godinu.

 

U posebnom dijelu seminara će se analizirati primjeri uspješnih investicija u gradu Zagrebu te na Jadranu te izložiti pretpostavke za profitabilno ulaganje u nekretninske projekte.

SYLLABUS

 1. Kako funkcioniraju poveznice među različitim tržištima
  1. Segmenti tržišta nekretnina
  2. Okvir koji se koristi u analizi
  3. Tržište nekretnina – ponude, potražnja i cijena
  4. Tržište kapitala i nekretnina kao imovina koja ostvaruje prinos
  5. Građevinska industrija između tržišta nekretnina i tržišta kapitala
  6. Kako vidimo tržište i kako to djeluje na ponašanje tržišta?
 2. Situacija na tržištu nekretnina danas – što se promijenilo u protekloj godini?
  1. Dostupnost podataka o tržištu nekretnina u Hrvatskoj
  2. Koje su odrednice cijena na tržištu nekretnina u RH?
  3. Što nam bolje razumijevanje tržišta govori o budućim trendovima?
  4. Da li je moguće u ovakvoj situaciji razvijati uspješne projekte?
 3. Analiza tržišta nekretnina na Jadranu (hoteli, vile, apartmani)
  1. Koji čimbenici djeluju na dolaznu turističku potražnju?
  2. Što nam razumijevanje turističke potražnje govori o kretanju cijena nekretnina na obali?
 4. Analiza Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina te uočenih problema sa mogućim rješenjima
 5. Implikacije uvođenja Poreza na nekretnine

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Bankari, financijski analitičari, građevinari, sudski vještaci, arhitekti, posrednici na tržištu nekretnina, investicijski savjetnici, financijski manageri u poduzećima, poslovni konzultanti, project manageri, mali i srednji poduzetnici, individualni investitori, računovođe, urbanisti, geodeti, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj