STRUKTURIRANI PROIZVODI FINANCIRANJA

Specijalistički seminar na temu modaliteta financiranja poduzeća te optimalnih proizvoda financiranja za velika, srednja i mala poduzeća.

Datum: 9. svibnja 2014. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: mr.sc. Srđan Šverko

CILJ SEMINARA

U Hrvatskoj djeluje veliki broj institucija koje nude raznolike financijske proizvode. Iako mnogi proizvodi nose slično ili čak isto ime, često se razlikuju u nijansama koje utječu na troškove ili rizični profil transakcije. Uspješno prepoznavanje pravog proizvoda koji koristiti u poslovanju, omogućava lakše i sigurnije poslovanje firme.

Seminar je zamišljen s osnovnim ciljem da se polaznicima razjasni na koje sve proizvode mogu naići na hrvatskom tržištu, njihove prednosti i primjenjivosti u pojedinim slučajevima.

Kroz praktične primjere, prezentacijom i osobnim iskustvom u području prodaje i razvoja financijskih proizvoda, polaznicima će se približiti adekvatnosti financijskog instrumenta u praksi. Isto tako približiti će se način razmišljanja odobravatelja financijskog rizičnog proizvoda, i njegov pogled na transakcije u kojima sudjeluju.

 

SYLLABUS

   1. Financijski proizvodi na tržištu
    1. Dugoročno i kratkoročno financiranje
    2. Projektno financiranje
    3. Otplata kredita
    4. Kamatne stope
    5. Valuta kredita
   2. Dokumentarno poslovanje
    1. Garancije
    2. Akreditivi
   3. Leasing i factoring proizvodi
    1. Specifičnosti leasing transakcija
    2. Faktoring poslovanje
   4. Ostali proizvodi
    1. Kartice
    2. Okviri
    1. Subvencionirano financiranje

 

 

PREDAVAČ

Srđan Šverko, iskustvo je stekao u bankarstvu i u leasing industriji, u kojima djeluje preko 15 godina. Bavi se prodajom, razvojem financijskih proizvoda, strukturiranjem rizičnih transakcija, upravljanjem prodajom, osiguranjem, organizacijom i procesima u poslovanju s pravnim osobama. Aktivno sudjeluje u razvoju novih proizvoda u suradnji s ostalim institucijama koje djeluju u RH.

Zaposlen je kao izvršni direktor sektora financijskih proizvoda u Raiffeisenbank Austria, banke u sustavu Raiffeisen grupacije koja pruža brojne financijske usluge uključujući i leasing i factoring proizvode.

Iskustva iz procjene rizika stjecao je na tržištima Hrvatske, Austrije, te transakcija iz jugoistočne Europe.

Magistrirao je na Sveučilištu u Zagrebu na temu procjene kreditnog rizika.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, bankari, konzultanti, project manageri, investicijski i financijski analitičari, individualni investitori, stručnjaci u agencijama, državnim institucijama i lokalnoj samoupravi.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00 kn + PDV (ukupno 1.687,50 kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja broj: 2360000-1101988744, poziv na broj 05-6325-0514, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV).

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Polaznicima je osiguran besplatan parking uz prethodnu najavu. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj