STRUKTURIRANI PROIZVODI FINANCIRANJA

Specijalistički seminar na temu modaliteta financiranja poduzeća te optimalnih proizvoda financiranja za velika, srednja i mala poduzeća.

Datum: 07. svibnja 2015. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentori: mr.sc. Srđan Šverko

CILJ SEMINARA

U Hrvatskoj djeluje veliki broj institucija koje nude raznolike financijske proizvode. Iako mnogi proizvodi nose slično ili čak isto ime, često se razlikuju u nijansama koje utječu na troškove ili rizični profil transakcije. Uspješno prepoznavanje pravog proizvoda koji koristiti u poslovanju, omogućava lakše i sigurnije poslovanje firme.

 

Seminar je zamišljen s osnovnim ciljem da se polaznicima razjasni na koje sve proizvode mogu naići na hrvatskom tržištu, njihove prednosti i primjenjivosti u pojedinim slučajevima.

 

Kroz praktične primjere, prezentacijom i osobnim iskustvom u području prodaje i razvoja financijskih proizvoda, polaznicima će se približiti adekvatnosti financijskog instrumenta u praksi. Isto tako približiti će se način razmišljanja odobravatelja financijskog rizičnog proizvoda, i njegov pogled na transakcije u kojima sudjeluju.

 

SYLLABUS

 

 1. Financijski proizvodi na tržištu
  1. Dugoročno i kratkoročno financiranje
  2. Projektno financiranje
  3. Otplata kredita
  4. Kamatne stope
  5. Valuta kredita

 

 1. Dokumentarno poslovanje
  1. Garancije
  2. Akreditivi

 

 1. Leasing i factoring proizvodi
  1. Specifičnosti leasing transakcija
  2. Faktoring poslovanje

 

 1. Ostali proizvodi
  1. Kartice
  2. Okviri

 

 1. Subvencionirano financiranje

PREDAVAČI

Srđan Šverko, iskustvo je stekao u bankarstvu i u leasing industriji, u kojima djeluje preko 15 godina. Bavi se prodajom, razvojem financijskih proizvoda, strukturiranjem rizičnih transakcija, upravljanjem prodajom, osiguranjem, organizacijom i procesima u poslovanju s pravnim osobama. Aktivno sudjeluje u razvoju novih proizvoda u suradnji s ostalim institucijama koje djeluju u RH.

 

Zaposlen je kao izvršni direktor sektora financijskih proizvoda u Raiffeisenbank Austria, banke u sustavu Raiffeisen grupacije koja pruža brojne financijske usluge uključujući i leasing i factoring proizvode.

 

Iskustva iz procjene rizika stjecao je na tržištima Hrvatske, Austrije, te transakcija iz jugoistočne Europe.

 

Magistrirao je na Sveučilištu u Zagrebu na temu procjene kreditnog rizika.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, bankari, konzultanti, project manageri, investicijski i financijski analitičari, individualni investitori, stručnjaci u agencijama, državnim institucijama i lokalnoj samoupravi.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00kn + PDV (ukupno 1.687,50kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja IBAN: HR0623600001101988744, poziv na broj 05-6341-0515, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV).
 
Ranom prijavom na program do 04.05.2015. ostvarujete popust od 20% te u tom slučaju kotizacija iznosi 1.080,00kn+PDV.
 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Polaznicima je osiguran besplatan parking uz prethodnu najavu. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj