SPECIFIČNOSTI PRILIKOM IZRADE DOKUMENTACIJE O NABAVI U POSTUPCIMA FINANCIRANIM IZ EU SREDSTAVA I PRAKSA DKOM-A

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”05.02.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

09:00 – 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

SPECIFIČNOSTI PRILIKOM IZRADE DOKUMENTACIJE O NABAVI U POSTUPCIMA FINANCIRANIM IZ EU SREDSTAVA I PRAKSA DKOM-A

Iva Šuler, Biljana Lerman, Nikolina Bačurin

Specijalistički seminar na temu Specifičnosti prilikom izrade DoN u postupcima financiranim iz EU sredstava i praksa DKOM-a.

1.090,00 kn + PDV
10% popust ostvarite prijavom do 31.01.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJ SEMINARA

Seminar „Specifičnosti prilikom izrade DoN u postupcima financiranim iz EU sredstava i praksa DKOM-a“ se bavi specifičnim pravilima koji se javljaju u provedbi postupaka nabava u EU projektima te najnovijom praksom DKOM-a u svim fazama postupka javne nabave, od izrade dokumentacije o nabavi do donošenje odluke o odabiru ili poništenju.

Cilj seminara je upoznati polaznike sa provedbom postupaka javne nabave te nepravilnostima koje se odnose na javnu nabavu u EU projektima, a koji dovode do neprihvatljivih troškova i financijskih korekcija te nepravilnosti od strane naručitelja i ponuditelja u svim fazama postupka javne nabave kroz praksu DKOM-a.

Seminar se temelji i na praktičnim iskustvima predavača, a zamisao organizatora je i poticanje razmjene iskustava polaznika u cilju učinkovitije provedbe postupaka javne nabave

 

SYLLABUS

Izrada općeg dijela dokumentacije o nabavi u postupcima financiranim iz EU sredstava

 • kriteriji za odabir gospodarskih subjekata
 • osnove za isključenje
 • načini dokazivanja – ESPD obrazac
 • ostale opće odredbe dokumentacije o nabavi
 • jamstva

 

Najčešće primjedbe posredničkih tijela

 • uloga posredničkih tijela
 • na što paziti kod realizacije ugovora
 • financijske korekcije

 

Praksa DKOM-a po fazama postupka javne nabave

 • nepravilnosti prilikom izrade dokumentacije o nabavi
 • nepravilnosti prilikom izrade ponude i ESPD obrazaca
 • nepravilnosti prilikom pregleda i ocjene ponuda
 • nepravilnosti prilikom donošenja odluke o odabiru i poništenju

PREDAVAČI

 

Iva Šuler, dipl. iur. – stručna osoba sukladno članku 15. stavak 1. Pravilnika o izobrazbi u području javne nabave (NN, br. 6/12 i 125/14). Trenutno radi kao direktorica društva NABAVA d.o.o. čiji je vlasnik i osnivač, a koje se bavi pružanjem savjetodavnih usluga iz područja javne nabave. Uspješno je završila obuku za trenera javne nabave u organizaciji EU IPA projekta “Training in Public Procurement in the Western Balkans and Turkey“. Kao trener u sustavu javne nabave, redoviti je predavač u specijalističkom programu izobrazbe u području javne nabave pri nekoliko različitih institucija te je predavač na raznim seminarima, radionicama i konferencijama na temu javne nabave. Autorica je više stručnih članaka u stručnim časopisima i koautor knjiga.). Osoba je sa više od 13 godina iskustva u području javne nabave te je sudjelovala u pripremi i provedbi više od 1.000 postupaka javne nabave od kojih je dio financiran iz EU fondova.

 

Biljana Lerman dipl. iur. – stručna osoba sukladno članku 15. stavak 1. Pravilnika o izobrazbi u području javne nabave (NN, br. 6/12 i 125/14). Trenutno radi kao direktorica društva NABAVA d.o.o. čiji je suvlasnik, a koje se bavi pružanjem savjetodavnih usluga iz područja javne nabave. Prethodno je radila kao konzultant za nabavu na Projektu implementacije integriranog sustava zemljišne administracije financiranom od strane Svjetske banke, kao direktorica Sektora za nabavu u Hrvatskoj elektroprivredi d.d.,  kao zamjenica Predstojnika Državnog ureda za središnju javnu nabavu,  kao direktorica Nabave u HŽ Infrastrukturi d.o.o., kao stručni savjetnik u Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave i dr.  Uspješno je završila obuku za trenera javne nabave u organizaciji EU IPA projekta “Training in Public Procurement in the Western Balkans and Turkey“. Kao trener u sustavu javne nabave, redoviti je predavač u specijalističkom programu izobrazbe u području javne nabave pri nekoliko različitih institucija te je predavač na raznim seminarima, radionicama i konferencijama na temu javne nabave. Autorica je više stručnih članaka u stručnim časopisima i koautor knjiga.).

 

Nikolina Bačurin,  dipl., oec. – stručna osoba sukladno članku 15. stavak 1. Pravilnika o izobrazbi u području javne nabave (NN, br. 6/12 i 125/14). Trenutno radi kao direktorica društva Public Tenders d.o.o., a prethodno je radila kao voditeljica Službe za javnu nabavu u Hrvatskoj lutriji d.o.o., kao direktorica sektora za pravne i opće poslove u Agenciji za ugljikovodike, kao savjetnica za javnu nabavu u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija te kao voditeljica odsjeka za poslove javne nabave u Gradu Velika Gorica.  Javnom nabavom bavi se od 2004. godine te posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave i vodi se u registru trenera javne nabave pri Ministarstvu gospodarstva. Završila je program “Trening trenera u području javne nabave“ organiziran u sklopu EU projekta“Training   in Public Procurement in the Western Balkans and Turkey“. Predavačica je na konferencijama, seminarima, radionicama iz područja javne nabave te je autorica i koautorica niza stručnih članaka iz područja javne nabave.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Seminar je namijenjen stručnjacima javne nabave; osobama koje pripremaju, provode te kontroliraju postupke javne nabave; osobama koje prate realizaciju ugovora o javnoj nabavi; osobama koje rade na projektima sufinanciranim iz EU sredstava; predstavnicima privatnog sektora koji dostavljaju ponude; osobama koje su zainteresirane za poticanje ekonomskog razvoja hrvatskog gospodarstva.

Sudjelovanjem na seminaru ostvaruju se bodovi tj. sati potrebni za obnovu certifikata.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Importanne Gallerija, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.090,00 kn + PDV
do 31.01.2019. 990,00 kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj