Seminar

VIZUALIZACIJA PODATAKA EXCELOM

Predavači: Krešimir Futivić

10.07.2024.

Datum

10:00 - 16:00

Sat

190 €*

Kotizacija

* bez PDV-a

-15% do 28.06.

Popust

Uživo, Online

Pratite

Grafovi su ključni alat za vizualizaciju podataka i olakšavaju donošenje poslovnih odluka. Kroz ovo predavanje, istražit ćemo kako efikasno koristiti Excel kako biste stvorili grafove koji su informativni, pregledni i djelotvorni a za čiju izradu nisu dovoljna samo osnovna znanja.

Predavanje će pružiti uvod u glavne skupove grafova i njihovu namjenu. Prikazati će se izrada svakog od osnovnih grafova kroz vježbe. Demonstrirati će se kako pravilno organizirati podatke prije stvaranja grafa, potom kako pravilno oblikovati grafičke elemente, uključujući naslove, oznake osi i legende.

Grafička reprezentacija podataka igra ključnu ulogu u olakšavanju razumijevanja kompleksnih informacija. Grafovi omogućuju brže prepoznavanje uzoraka, trendova i ključnih informacija u podacima. Vizualni prikazi olakšavaju interpretaciju i čine podatke razumljivijima. Grafički prikazi često su učinkovitiji u prenošenju složenih informacija od teksta ili tablica. Jasnije prikazani podaci pomažu u lakšem dijalogu i dijeljenju informacija, a pravilno odabrani grafovi omogućuju lakše prepoznavanje trendova, uspona i padova u podacima. To pomaže donositeljima odluka da brže identificiraju ključne promjene i prilagode svoje strategije.

Syllabus

Ciljana skupina

Prijavite se na seminar

VIZUALIZACIJA PODATAKA EXCELOM