PROCJENA VRIJEDNOSTI PODUZEĆA I RESTRUKTURIRANJE PODUZEĆA

Specijalistički seminar na temu procjene vrijednosti poduzeća i modela restrukturiranja poduzeća.

Datum: 15. svibnja 2015. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentori: Kristijan Cinotti, ovl. procjenitelj, Lovre Botica, Pere Mioč

CILJ SEMINARA

Seminar „Procjena vrijednosti poduzeća i restrukturiranje poduzeća“ se bavi konkretnim primjerom procjene vrijednosti poduzeća na modelu i primjenom metode diskontiranih novčanih tokova.

 

Cilj seminara je uputiti polaznike o primjeni metode kod procjenjivanja vlastitog poduzeća, konkurenata na tržištu,poduzeća u kojima radite,ali i potencijalnih investicija u budućnosti. Također, saznajte kada je potrebno pristupiti restrukturiranju poduzeća te kojim smjernicama se voditi kod plana restrukturiranja.

 

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, imati priliku vidjeti korištenja modela za procjenu vrijednosti i saznati mnoge druge informacije.

 

SYLLABUS

 • Uvjeti koji ukazuju na potrebu restrukturiranja;

 

 • Kojim smjernicama se voditi kod restrukturiranja poduzeća – koje djelatnosti obustaviti,a u koje uložiti dodatne napore;

 

 • Koje pokazatelje koristiti prilikom restrukturiranja;

 

 • Primjer izrade plana restrukturiranja;

 

 • Računovodstvena priprema procjene;

 

 • Analiza prihoda i potrebni CAPEX kod DCF procjene;

 

 • Analiza operativnih rashoda, te operativnih marži i NOPLAT-a;

 

 • Primjena modela za procjenu – izrada procjene vrijednosti na primjeru stvarnog poduzeća;

 

 • Izrada cash flowa poduzeća (FCF);

 

 • Izračun WACC-a i izvori podataka;

 

 • Vječna renta;

 

 • Analiza osjetljivosti procjene;

 

 • Ukratko o metodi multiplikatora, te statičkim procjenama;

 

 • Radionica s praktičnim primjerima.

 

PREDAVAČI

Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.

Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu.  Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu.  Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“,Kako platiti manje poreza?”, te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca.  Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

 

 

Pere Mioč je asistent menadžer poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Cjelokupnu svoju poslovnu karijeru proveo je u Mazars Cinotti društvima na poslovima poreznog savjetovanja, gdje je uže specijaliziran za područje poreza na dobit i porez na dodanu vrijednost.

Pere se bavi prvenstveno poreznim savjetovanjem, poreznim te transfernim cijenama. Pere je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

Lovre Botica je završio Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer Analiza i poslovno planiranje. Po završetku istog, zaposlio se kao asistent poreznog i financijskog savjetovanja u društvu Mazars Cinotti Consulting d.o.o..

Lovre je uže specijaliziran za područje financijskog savjetovanja i transfernih cijena. Na navedenom području se uglavnom bavi procjenama vrijednosti društva, strateškim restrukturiranjima, dubinskim snimanjima društva (due dilliegnce), razvojem poslovnih planova te transfernim cijenama.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, revizori, računovođe, porezni stručnjaci, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00kn + PDV (ukupno 1.687,50kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanjaIBAN: HR0623600001101988744, poziv na broj 05-6342-0515, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV).
 
Ranom prijavom na program do 08.05.2015. ostvarujete popust od 20% te u tom slučaju kotizacija iznosi 1.080,00kn+PDV.

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Polaznicima je osiguran besplatan parking uz prethodnu najavu. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj