PROCJENA KREDITNOG RIZIKA

Specijalistički seminar na temu modela procjene kreditnog rizika.

Datum: 27. svibnja 2015. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: mr.sc. Srđan Šverko

CILJ SEMINARA

Seminar Procjena kreditnog rizika ima dvojaku funkciju: s jedne strane analizira kreditne i tržišne rizike s kojima se banke i moderne korporacije susreću, a s druge strane nastoji prikazati tehnike zaštite od navedenih rizika, ponajprije na hrvatskom tržištu. Seminar govori o procjeni kreditnog rizika kao i ocjeni boniteta poduzeća te nastoji detaljno pojasniti mjerenje financijske uspješnosti, odnosno prikazati kompletnu kvalitativnu i kvantitativnu analizu klijenata banke ili poduzeća. Pritom se prikazuju svi relevantni pokazatelji i modeli procjene rizika.

 

Kroz praktične primjere, prezentacijom i osobnim iskustvom u području procjene kreditnog i tržišnog rizika polaznicima će se približiti modeli procjene kreditnog rizika kao i tehnike zaštite od valutnog i kamatnog rizika.

 

SYLLABUS

 

 1. Rizik
  1. Sagledavanje rizika
  2. Politika odobravanja rizičnih plasmana
 2. Procjena rizika
  1. Bonitet
  2. Stajališta procjene rizika
  3. Kreditni plasmani
  4. Strukturiranje plasmana
 3. Analiza poslovanja poduzeća
  1. Mjerenje financijske uspješnosti
   1. Analiza okoline
   2. Ciklus poslovanja
   3. Analiza klijenta
   4. Kvalitativna analiza klijenta
   5. Kvantitativna analiza klijenta
   6. Osiguranje plasmana
  2. Pokazatelji
   1. Vrste pokazatelja
   2. Financiranje kratkotrajne imovine
  3. Dobivanje cjelokupne slike
   1. Primjer obuhvaćanja informacija
   2. Modeli procjene rizika

PREDAVAČ

Srđan Šverko, iskustvo je stekao u bankarstvu i u leasing industriji, u kojima djeluje preko 15 godina. Bavi se prodajom, razvojem financijskih proizvoda, strukturiranjem rizičnih transakcija, upravljanjem prodajom, osiguranjem, organizacijom i procesima u poslovanju s pravnim osobama. Aktivno sudjeluje u razvoju novih proizvoda u suradnji s ostalim institucijama koje djeluju u RH. Zaposlen je kao izvršni direktor sektora financijskih proizvoda u Raiffeisenbank Austria, banke u sustavu Raiffeisen grupacije koja pruža brojne financijske usluge uključujući i leasing i factoring proizvode. Iskustva iz procjene rizika stjecao je na tržištima Hrvatske, Austrije, te transakcija iz jugoistočne Europe. Magistrirao je na Sveučilištu u Zagrebu na temu procjene kreditnog rizika.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, bankari, konzultanti, project manageri, investicijski i financijski analitičari, individualni investitori, stručnjaci u agencijama, državnim institucijama i lokalnoj samoupravi.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00 kn + PDV (ukupno 1.687,50 kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja IBAN: HR0623600001101988744, poziv na broj 05-6343-0515, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV).

Ranom prijavom do petka 22.05.2015. ostvarujete popust od 20% te tako kotizacija iznosi 1.080,00kn+PDV. Dodatnom prijavom na seminar VALUTNI I KAMATNI RIZIK koji se održava u četvrtak 28.05. dobivate dodatni popust te je cijena dvodnevnog programa 1.990,00kn+PDV.

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Polaznicima je osiguran besplatan parking uz prethodnu najavu. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj