PROCJENA KREDITNOG RIZIKA TE HEDGIRANJE VALUTNOG I KAMATNOG RIZIKA

Specijalistički seminar na temu modela procjene kreditnog rizika te načina zaštite od valutnog i kamatnog rizika.

Datum: 23. svibnja 2014. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: mr.sc. Srđan Šverko, Bruno Pičman

CILJ SEMINARA

Seminar Procjena kreditnog rizika te hedgiranje valutnog i kamatnog rizika ima dvojaku funkciju: s jedne strane analizira kreditne i tržišne rizike s kojima se banke i moderne korporacije susreću, a s druge strane nastoji prikazati tehnike zaštite od navedenih rizika, ponajprije na hrvatskom tržištu. Seminar govori o procjeni kreditnog rizika kao i ocjeni boniteta poduzeća te nastoji detaljno pojasniti mjerenje financijske uspješnosti, odnosno prikazati kompletnu kvalitativnu i kvantitativnu analizu klijenata banke ili poduzeća. Pritom se prikazuju svi relevantni pokazatelji i modeli procjene rizika.

 

Seminar prezentira valutni i kamatni rizik s kojim se suočavaju poduzeća u Hrvatskoj te navodi i objašnjava ključne tehnike i financijske proizvode s kojima se poslovni subjekti u Hrvatskoj mogu adekvatno zaštititi od navedenih rizika.

 

Kroz praktične primjere, prezentacijom i osobnim iskustvom u području procjene kreditnog i tržišnog rizika polaznicima će se približiti modeli procjene kreditnog rizika kao i tehnike zaštite od valutnog i kamatnog rizika.

 

SYLLABUS

 

 1. Rizik
  1. Sagledavanje rizika
  2. Politika odobravanja rizičnih plasmana
 2. Procjena rizika
  1. Bonitet
  2. Stajališta procjene rizika
  3. Kreditni plasmani
  4. Strukturiranje plasmana
 3. Analiza poslovanja poduzeća
  1. Mjerenje financijske uspješnosti
   1. Analiza okoline
   2. Ciklus poslovanja
   3. Analiza klijenta
   4. Kvalitativna analiza klijenta
   5. Kvantitativna analiza klijenta
   6. Osiguranje plasmana
  2. Pokazatelji
   1. Vrste pokazatelja
   2. Financiranje kratkotrajne imovine
  3. Dobivanje cjelokupne slike
   1. Primjer obuhvaćanja informacija
   2. Modeli procjene rizika
 4. Valutni rizik
  1. Uvod
  2. Spot tečaj
  3. Dostupni instrumenti za zaštitu
 5.   Kamatni rizik
  1. Uvod
  2. Identifikacija i mjerenje rizika
  3. Dostupni instrumenti za zaštitu

PREDAVAČ

Srđan Šverko, iskustvo je stekao u bankarstvu i u leasing industriji, u kojima djeluje preko 15 godina. Bavi se prodajom, razvojem financijskih proizvoda, strukturiranjem rizičnih transakcija, upravljanjem prodajom, osiguranjem, organizacijom i procesima u poslovanju s pravnim osobama. Aktivno sudjeluje u razvoju novih proizvoda u suradnji s ostalim institucijama koje djeluju u RH. Zaposlen je kao izvršni direktor sektora financijskih proizvoda u Raiffeisenbank Austria, banke u sustavu Raiffeisen grupacije koja pruža brojne financijske usluge uključujući i leasing i factoring proizvode. Iskustva iz procjene rizika stjecao je na tržištima Hrvatske, Austrije, te transakcija iz jugoistočne Europe. Magistrirao je na Sveučilištu u Zagrebu na temu procjene kreditnog rizika.

Bruno Pičman, radi u bankarstvu preko 10 godina. Karijeru je započeo na poslovima prodaje produkata riznice. Bavi se razvojem produkata, servisa i usluga iz područja riznice i investicijskog bankarstva, unaprijeđivanjem poslovnih procesa, usklađivanjem za zakonskom regulativom i internim direktivama, te predavanjima iz područja riznice i investicijskog bankarstva djelatnicima Raiffeisenbank Austria d.d. Aktivno surađuje s ostalim financijskim institucijama na usklađivanju poslovanja s relevantnim EU propisima. Zaposlen je kao manager poslovnih procesa Sektora riznice i investicijskog bankarstva u Raiffeisenbank Austria d.d., banke u sustavu Raiffeisen grupacije. Diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu, ima položene ispite za investicijskog savjetnika i brokera, te ACI dealing certifikat.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, bankari, konzultanti, project manageri, investicijski i financijski analitičari, individualni investitori, stručnjaci u agencijama, državnim institucijama i lokalnoj samoupravi.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00 kn + PDV (ukupno 1.687,50 kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja broj: 2360000-1101988744, poziv na broj 05-6327-0514, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV).

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Polaznicima je osiguran besplatan parking uz prethodnu najavu. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj