PRIPREMA ZA KRAJ 2019. – ZAVRŠNI RAČUN I POREZNE NOVOSTI U 2020.

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”13.11.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

08:30 – 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

PRIPREMA ZA KRAJ 2019. – ZAVRŠNI RAČUN I POREZNE NOVOSTI U 2020.

Kristijan Cinotti, ovlašteni porezni savjetnik i ovlašteni revizor, Pere Mioč, Vladimir Nol

Specijalistički seminar na temu završnog računa te izračuna i umanjenja porezne obveze kao i porezne reforme i poreznih novosti u 2020.

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
15% popust ostvarite prijavom do 11.11.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJ SEMINARA

Seminar „Priprema za kraj 2019. – završni račun i porezne novosti u 2020.“ se bavi praktičnim pitanjima sastavljanja završnog računa. Tijekom seminara će se razmotriti preporučeni hodogram kreiranja završnog računa te skrenuti pažnja na najčešće greške i propuste iz prakse. U drugom dijelu izvještaja bi se bavi porezni radnjama oko završnog računa te poreznim promjenama koje su stupile na snagu ili se primjenjuju u 2020. godini.

 

Cilj seminara je uputiti polaznike u specifična znanja potrebna kako bi se ispravno sastavio završni račun te obrazac prijave Poreza na dobit, ali i skrenula pažnja na zakonske mogućnosti umanjenja porezne osnovice te korištenja svih propisanih olakšica. Također, polaznici će biti informirani o svim poreznim novostima i promjenama.

 

Seminar je zamišljen kao radionica s naglaskom na primjere iz prakse. Isto tako polaznicima je ostavljena mogućnost interaktivnog sudjelovanja u predmetnoj tematici te mogućnost postavljati pitanja predavačima uključujući i pitanja upućena gost predavaču iz Porezne uprave.

SYLLABUS

  1. Obavezne provjere i koraci prije sastavljanja završnog računa
   • Pripremne radnje u okviru dugotrajne imovine – amortizacija, otpis imovine koja se ne koristi, udjeli i ostalo;
   • Pripremne radnje u okviru kratkotrajne imovine – kontrola potraživanja, zaliha, novca i ostalih stavki;
   • Pripremne radnje u okviru pasive – kontrola dugoročnih i kratkoročnih obveza, strukture pasive, usklade obveza s vjerovnicima i sl;
   • Poseban osvrt na aktivna i pasivna vremenska razgraničenja i kontrola rezultata;

 

  1. Sastavljanje PD prijave – što paziti u prijavu za 2019.?,
   • Sastavljanje PD obrasca stavke uvećanja;
   • Porezne olakšice i umanjenja;
   • Novosti iz porezne reforme koje stupaju na snagu;
   • Poseban osvrt na potraživanja – kada su porezno priznata a kada ne?;
   • Poseban osvrt na rezervacije – kada su porezno priznate te kada moramo uvećati osnovicu?;
   • Kako porezno optimizirati rezultat poslovanja – činjenice koje nismo spomenuli kroz ranije točke;
   • Porez po odbitku i uračunavanje poreza plaćenog u inozemstvu – postoji li obveza plaćanja i koje dokumente moramo prikupiti za oslobođenje/umanjenje;

 

  1. PDV – radnje u obrascu za prosinac i tijekom godine
   • PDV prijava za prosinac 2019.;

 

 1. Porezne promjene i novosti
  • Izmjene Pravnika o porezu na dohodak koja su stupile na snagu 01.09.2019;
  • Promijene Zakona o poreza na dobit, Zakona o PDV i Zakona o porezu na dohodak od 01.01.2020.;
  • Druge porezne novosti;

PREDAVAČI

Kristijan Cinotti je Managing Partner Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.
Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu. Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“, Kako platiti manje poreza?”, te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

Pere Mioč je partner poreznog savjetovanja društva Mazars Cinotti Tax Consulting d.o.o. Cjelokupnu svoju poslovnu karijeru proveo je u Mazars Cinotti društvima na poslovima poreznog savjetovanja, gdje je uže specijaliziran za područje poreza na dobit i porez na dodanu vrijednost. Pere kontinuirano prati 40-tak kompanija u njihovim poreznim pitanjima i izazovima.
Sudjelovao je velikom broju poreznih dubinskih snimanja, poreznim pregledima te koordinaciji poreznih nadzora sa strane poreznih obveznika.
Pere je ko–autor knjiga „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“ i „Mazars – Porezni savjetnik“, te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

Vladimir Nol je Senior Manager u društvu Mazars Cinotti. Ima višegodišnje menadžersko iskustvo rada u poreznom odjelu Big Four-a te je jedan od vodećih stručnjaka za pitanja poreza na dohodak i doprinosa, posebno za pitanja prekograničnih kretanja radnika i povezana porezna i migracijska pitanja. Tijekom karijere je bio zadužen za mnoge projekte optimiziranja poreznog položaja poduzeća i fizičkih osoba u zemlji i inozemstvu, kao i projekte poreznih pregleda i dubinskih snimanja (due diligence). Također, sudjelovao je na mnogim međunarodnim edukacijama o poreznim temama.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, djelatnici kontrolinga, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

ADRESA

Prostor Veleučilišta VERN, Importanne Galleria, 2. kat, Iblerov trg 10, Zagreb.[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
do 11.11.2019. 1.190,00 kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj