PREMIUM EXCEL POSLOVNA AKADEMIJA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

PREMIUM EXCEL POSLOVNA AKADEMIJA

Praktična primjena Excela u računovodstvu, financijama i kontrolingu na konkretnim  primjerima

 

MODUL.1   (1-dnevna radionica)   21. veljače 2019.

Predavači: mr.sc. Edin Hadžavdić, CFA

NAPREDNI EXCEL U FINANCIJAMA

 

MODUL.2   (1-dnevna radionica)   06. ožujka 2019.

Predavači: Josipa Matošević, Benita Rabuzin

EXCEL U RAČUNOVODSTVU

 

MODUL.3    (1-dnevna radionica)   21. ožujka 2019.

Predavač: Josipa Matošević, Benita Rabuzin

EXCEL U KONTROLINGU

 

MODUL 1: NAPREDNI EXCEL U FINANCIJAMA (s naglaskom na modeliranje financijskih izvješća, projektno financiranje i analizu investicijskih projekata) (21.02.)

Na seminaru će biti prikazan (pojednostavljeni) postupak izrade financijskog modela za analizu investicijskog projekta (priprema financijskih izvješća projekta za primjerice – pripremu poslovnog plana /investicijske studije).

Seminar (radionica) predviđa praktičan rad na računalima – polaznici će kroz desetak koraka odnosno zadataka izraditi svoj pojednostavljeni financijski model u Excelu. Svaki korak/zadatak predviđa ograničeno vrijeme (individualan rad ili u parovima, uz naputke i pomoć voditelja radionice). Nakon svakog koraka svi polaznici dobivaju riješen zadatak (Excel predložak s odrađenim korakom) kako bi svi polaznici na početku svakog koraka/zadatka imali istu početnu poziciju.

 

GLAVNA TEMA (modeliranje financijskih izvješća)

Kroz izradu modela, polaznici će se upoznati sa sljedećim konceptima:

 • Dobra praksa rada u Excelu (pet „zlatnih“ pravila / pravila urednosti rada u Excel-u: separacija podataka, vertikalna i horizontalna konzistentnost itd.).
 • Primjeri jednostavnih, ali čestih izračuna kao primjerice: diskontiranje novčanih tokova, korištenje funkcija NPV/XNPV, IRR/XIRR , izračun inflacije, izračun „CAGR“ rasta i sl.
 • Korisne strukture / „algoritmi“ u modeliranju financijskih izvješća za analizu investicijskog projekta (za izradu poslovnog plana): “cik-cak strukture” za izračun otplate kredita, izračun vrijednosti zaliha, amortizacije, vrijednosti imovine na bilanci, izračun potraživanja i obveza za kupce i dobavljače, primjer ugradnje analize scenarija (bez korištenja ugrađenih Excel alata) itd.

 

DODATNE TEME (manipulacija podacima)

Osim gore spomenutih tema, na radionici ćemo se osvrnuti i na probleme vezane za pripremu i manipulaciju podacima („priprema / čišćenje“ podataka za korištenje u izračunima) te priprema izvješća (pivot tablice, izrada grafova i sl.).

 

PRIPREMA (DOMAĆA ZADAĆA)

Polaznicima će također (nekoliko dana prije početka seminara) biti ponuđen Excel predložak sa jednostavnim zadacima koji će poslužiti kao priprema odnosno kao kratak podsjetnik na osnovna pravila rada u Excelu. Od polaznika se očekuje određena razina predznanja koja uključuje: unos osnovnih računskih operacija na podacima u ćelijama (korištenje referenciranja ), kopiranje podataka („copy/paste“ funkcije), umetanje i dodavanje redaka i stupaca, oblikovanje polja/redaka/stupaca i sl.

 

(Prvih tridesetak minuta seminara predviđeno je za pitanja / probleme vezane uz „domaću zadaću“)

 

MOLIMO POLAZNIKE PONESU PRIJENOSNA RAČUNALO SA PRIPADAJUĆIM PUNJAČEM.

UKOLIKO NEMATE RAČUNALO, OBAVIJESTITE NAS KAKO BISMO VAM GA OSIGURALI.

 

MODUL 2: EXCEL U RAČUNOVODSTVU (06.03.)

 

Excel je pouzdan pomagač u svakom poduzeću te odličan analitički alat za poslovanje.  Pomoću formula i funkcija naučite kako planirati poslovanje, izraditi i povezati financijske izvještaje te pronaći ključne informacije u velikoj količini podataka.

Cilj seminara je na praktičnim modelima i primjerima pomoći računovođama u samostalnom radu te pronalasku funkcija koje će im biti potrebne u poslovanju. Za radionicu je potrebno osnovno znanje excela. Naučena znanja na radionici možete koristiti i za praćenje svojih osobnih financija te kontrolu kućnog budžeta.

Radionica je namijenjena osobama koje rade u računovodstvu i financijama te žele pomoću korisnih i najčešće korištenih funkcija i trikova olakšati svakodnevni rad.

 

SYLLABUS

 1. Mogućnosti excela
 • Tekstualne i datumske funkcije
 • Kreiranje padajućih izbornika
 • Zaštita ćelija i radnih listova
 • Zamjena redaka i stupaca

 

 1. Povezivanje financijskih izvještaja
 • Mapiranje i korištenje funkcije VLOOKUP
 • Izrada PD obrasca direktnom vezom sa bilancom
 • Izrada GFI obrasca

 

 1. Povezivanje Excela i Worda
 • Bilješke

 

 1. Excel modeli za svakodnevno korištenje u računovodstvu
 • Model obračuna plaće
 • Model putnog naloga
 • Model izlaznog računa
 • Osnovni pokazatelji poslovanja

 

 1. Praćenje poslovanja poduzeća
 • Praćenje učinkovitosti naplate korištenjem naprednog uvjetnog oblikovanja
 • Analiza ročnosti korištenjem naprednih funkcija SUMIFS, COUNTIFS

 

 1. Izrada simulacije mogućih scenarija (SCENARIO funkcija)

 

 1. Korištenje PIVOT (zaokretnih, stožerskih) tablica

 

 1. Izrada grafikona u poslovanju

 

 1. Korisni savjeti i trikovi u korištenju excela

 

 

MODUL 3: EXCEL U KONTROLINGU (21.03.)

 

Uloga kontrolera u organizaciji je čuvanje interesa i ciljeva u poduzeću. Uz jaka tehnička znanja važno je da kontroleri informacije koje dobiju obrade kvalitetno i brzo. Iako danas postoje vrlo kvalitetna informatička rješenja za obradu podataka i dalje se veliki broj zadataka u praksi rješava Excelom. Cilj radionice je na konkretnim primjerima i modelima proći kroz korisne funkcije koje proces obrade podataka ubrzavaju.

 

SYLLABUS

 • Općenito o postavkama unutar excela
 • Korisni savjeti za brže korištenje i obradu podataka
 • Pivot Tablice
 • Postavljanje ključnih pokazatelja poslovanja
 • Zaštita podataka u excelu
 • Vizualni prikazi analiziranih podataka pomoću grafikona
 • Vizualna analiza podataka pomoću uvjetnog oblikovanja
 • Rolling forecast
 • Korisna funkcija IF
 • Povezivanje NT po D i I metodi pomoću funkcije SUMIF
 • Trend i forecast
 • Što ako analiza – izrada scenarija, korištenje tražitelja rješenja

 

FORMULE I FUNKCIJE:

 • SUM, SUMIF, SUMIFS
 • COUNT, COUNTIF, COUNTIFS,
 • IFERROR
 • RELATIVNE I APOSLUTNE ĆELIJE
 • INDEKS I MATCH
 • ROUND, ROUNDUP, ROUNDDOWN
 • D FORMULE
 • RANDOMIZE, RAND, RANDBETWEEN
 • TEKSTUALNE I DATUMSKE FUNKCIJE
 • VLOOKUP, HLOOKUP

 

PREDAVAČI

 

mr.sc. Edin Hadžavdić, CFA

Savjetnik je sa širokim spektrom znanja iz područja financijske analize (simulacije projekata, uključujući i složene projekte javno privatnih partnerstva) te analize operativnog poslovanja kompanija. Relevantno iskustvo stekao je u KPMG-u, Privrednoj banci Zagreb te drugim kompanijama u Hrvatskoj. 2007. godine stekao je CFA titulu (Chartered Financial Analyst). 2002. godine završio je ugledan MBA program na Rotterdam School of Management u Nizozemskoj. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

 

Benita Rabuzin

Benita Rabuzin je direktor računovodstva u Mazars Cinotti Accounting d.o.o. zadužena za upravljanje odjelom računovodstva u kojem je zaposleno oko 15 zaposlenih koji servisiraju oko 100 internacionalih i domaćih klijenata. Mazars je jedna od najvećih revizorskih kuća na svijetu koja teži najvišim mogućim standardima u smislu profesionalnosti, kvalitete i integriteta. Prije dolaska u Mazars Cinotti, Benita je radila na funkciji vodećeg djelatnika u dm-drogerie markt-u te kao regionalni voditelj računovodstva u  one2play-u gdje je imala prilike primjenjivati Excel prilikom obrade velike količine računovodstvenih podataka, izvještavanja uprave i sl.

 

Josipa Matošević

Josipa Matošević je menadžer u Mazars Cinotti Accounting d.o.o., zadužena za odjel računovodstva u kojem je zaposleno oko 15 zaposlenih koji servisiraju oko 100 internacionalih i domaćih klijenata. Mazars je jedna od najvećih revizorskih kuća na svijetu koja teži najvišim mogućim standardima u smislu profesionalnosti, kvalitete i integriteta. Josipa je zadužena za operativno vođenje računovodstvenih poslova, uvođenje profitnih i troškovnih centara, izvještavanju za međunarodne i tuzemne klijente. Prošla je više različitih edukacija koje se odnose na Excel i primjenu Excela u svakodnevnim računovodstvenim poslovima sa ciljem povećanja efikasnosti poslovanja. Josipin fokus zanimanja je kako iskoristiti Excel u svakodnevnim operativnim računovodstvenim poslovima, izvještavanju i povezivanju računovodstvenih programa s Excelom.

 

Mario Kovačević

Mario Kovačević je asistent u Mazars Cinotti Accounting d.o.o. u čijem je računovodstvu zaposleno oko 15 djelatnika koji servisiraju oko 100 internacionalnih i domacih klijenata. Mazars je jedna od najvećih revizorsnih kuća na svijetu koja teži najvišim mogućim standardima u smislu profesionalnsoti, kvalitete i integriteta. Marijev focus je na primjeni Excela pri upravljanju i analizi velikog broja podataka te planiranju i simulaciji financijskih izvještaja.

 

Kotizacija

 

Redovna kotizacija PREMIUM EXCEL POSLOVNE AKADEMIJE3.990kn+PDV
Prijava do  12.02.2019. 2.990kn+PDV
Prijava do  18.02.2019. 3.290kn+PDV
Sudjelovanje dvoje ili više polaznika iz iste institucije (cijena po polazniku)

 

Moguće plaćanje kotizacije u ratama

3.290kn+PDV
Fizičke osobePoseban popust na upit
Plaćanje kotizacija samo za pojedine moduleKotizacija na upit
Kotizaciju možete platiti na žiro račun Xenon savjetovanja IBAN: HR0623600001101988744, prije početka edukacije. 

 

Napomene

Dnevni program seminara počinje u 8.30, a završava u 16.00. Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze.

Polaznici će dobiti i materijale sa seminara te CERTIFIKAT.

Polaznicima je osiguran besplatan parking u garaži Importanne Gallerije uz prethodnu najavu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ btn_txt_color=”#000000″][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″][/ultimate_modal][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj