PRAKTIČNA PRIMJENA EXCELA U FINANCIJAMA

Specijalistički seminar sa praktičnim prikazom jednostavnih i složenih funkcija u MS Excelu® primjenjivih u svakodnevnom financijskom poslovanju.

Datum: 30. listopada 2014. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta Vern, Importanne Galleria (2. kat), Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentori: mr.sc. Edin Hadžavdić, CFA

Ovaj modul je podijeljen u dva dijela – jutarnja i popodnevna radionica :

  • 3(A): prvi (jutarnji) dio ovog modula predviđen je kao pregled osnovnih pravila rada u MS Excel-u (pregled korisnih postupaka i formula) – od polaznika se očekuje prethodna samostalna priprema (rješavanje jednostavnih zadataka pripremljenih u MS Excel predlošku) kako bi se u ovom dijelu seminara moglo prodiskutirati o eventualnim problematičnim zadacima.
  • 3(B): u drugom (popodnevnom) dijelu ovog modula prikazuju se korisni algoritmi koji se često koriste u financijskom modeliranju u kontekstu simulacije financijskih izvješća i analize investicijskih projekata. Važan dio ovog dijela seminara je prikaz “5 zlatnih pravila modeliranja” u tabličnim kalkulatorima.

 

Pregled tema u 1. (jutarnjem) dijelu seminaraPraktični dio predavanja
1. Kratak prikaz osnovnih mogućnosti Excela: potvrda osnovnih znanja o Excelu, oblikovanje ćelija, definicije konstanti, kratice za jednostavnije korištenje i sl.

2. Često korištene funkcije: primjeri korištenja funkcija za manipulaciju podacima (tekstom i brojčanim podacima) te prikaz važnijih financijskih funkcija.

3. Primjeri jednostavnih, ali čestih izračuna kao primjerice: inflacija, „CAGR“ rast, diskontiranje novčanih tokova, NPV/XNPV, IRR/XIRR (i problemi vezani uz njega), precizan izračun razdoblja povrata i sl.

Rad na računalu / rad na jednostavnim primjerima – od polaznika se očekuje prethodan samostalan rad kod kuće kako bi se tijekom jutarnjeg dijela seminara moglo diskutirati o eventualnim problemim do kojih je došlo pri rješavanju zadanih Excel vježbi.
Pregled tema u 2. (popodnevnom) dijelu seminaraPraktični dio predavanja
4. Dobra praksa modeliranja u tabličnim kalkulatorima – 5 “zlatnih pravila“ urednosti u financijskom modeliranju.

5. Korisne strukture i algoritmi u financijskom modeliranju:

  • “Cik-cak struktura” za izračun amortizacije i vrijednosti imovine na bilanci, za izračun otplate kredita, izračun vrijednosti zaliha, izračun potraživanja i obveza za kupce i dobavljače.
  • Kratak prikaz specifičnih izračuna vezanih za projektno financiranje: izračun „LLCR“ pokazatelja, izračun potrebnih sredstava na „DSRA“ računu (uz komplikaciju kada se sredstva za DSRA uzimaju upravo iz kredita zbog kojeg DSRA postoji).
  • Primjer jednostavnih načina ugradnje analize scenarija (bez korištenja ugrađenih Excel alata).
Prikaz jednostavnih primjera izračuna.
MOLIMO POLAZNIKE DA PONESU PRIJENOSNO RAČUNALO SA PRIPADAJUĆIM PUNJAČEM. UKOLIKO NEMATE RAČUNALO, OBAVIJESTITE NAS DA VAM GA OSIGURAMO.

PREDAVAČ

Mr.sc. Edin Hadžavdić (CFA) savjetnik je sa izuzetno širokim spektrom znanja iz područja financijske analize (simulacije projekata, uključujući i složene projekte javno privatnih partnerstva) te analize operativnog poslovanja kompanija. Relevantno iskustvo stekao je u KPMG-u i Privrednoj banci. 2007. godine stekao je CFA titulu (Chartered Financial Analyst). 2002. godine završio je ugledan MBA program na Rotterdam School of Management u Nizozemskoj. Magistrirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, individualni investitori, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama, svi zainteresirani za kvalitetno poznavanje Excela i njegovu primjenu u financijama.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00 kn + PDV (ukupno 1.562,50 kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja IBAN HR23600001101988744, poziv na broj 05-6353-1014, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 20% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 990,00+PDV). Također ranom prijavom do 20.10. ostvarujete popust od 20% te kotizacija u tom slučaju iznosi 990,00kn+PDV.

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze, kao i besplatan parking uz prethodnu najavu. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj