POREZI U MEĐUNARODNOM POSLOVANJU

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”rgba(209,209,209,0.8)” package_heading=”05.03.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

10:00 – 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

POREZI U MEĐUNARODNOM POSLOVANJU

Pere Mioč, Vladimir Nol, Tin Martinčević, Andrija Garofulić

Najčešća pitanja i slučajevi iz prakse za poduzeća koja posluju na međunarodnom tržištu: PDV, carine, transferne cijene, porez po odbitku, porez na dohodak i doprinosi (izaslani radnici) i drugo.

1.390,00 kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
15% popust ostvarite prijavom do 28.02.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJ SEMINARA

Seminar „Porezi u međunarodnom poslovanju“ ima za cilj objasniti trenutno stanje te nadolazeće izmjene s aspekta međunarodnog oporezivanja, aktualnosti i ključna pitanja iz svih poreznih područja kao i važnost ispravnosti politike cijena između povezanih osoba. Isto tako, objašnjava povezanost aspekta transfernih cijena i poreza na dodanu vrijednost te carina.

Budući da hrvatske firme sve češće obavljanju poslovne aktivnosti u drugim zemljama, u drugom dijelu prezentacije predavači će predstaviti i protumačiti pitanja koja proizlaze iz prekograničnog kretanja radnika (aspekti poreza na dohodak, obveznih doprinosa, izaslanih radnika i dr.) te neke od temeljnih koncepata ugovora o izbjegavanju dvostrukih oporezivanja, kao što su oporezivanje usluga, dividende, kamata, ostale naknade, te povezani tretman poreza po odbitku.

Seminar je zamišljen kao radionica gdje će predavači pokušati kroz konkretne primjere iz prakse prezentirati važnost ogovarajuće porezne politike i učinke međunarodnog poslovanja na lokalna društva. Dodatno, na konkretnim primjerima će biti prezentirana primjena ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

 

SYLLABUS

 • Kako su transferne cijene postale važan izvor rizika i uštede?
 • Tko su povezane osobe, kada i zašto se primjenjuju pravila o transfernim cijenama?
 • Koja je uloga Matice u kreiranju politika?
 • Poseban osvrt na usluge – što Matica može fakturirati / dioničarske aktivnosti / marže / ostalo
 • Neispravnost politike transfernih cijena – zašto navedeno predstavlja izraziti rizik za društvo i kako reagirati
 • Novosti u hrvatskim poreznim propisima te uvođenje strožih pravila od strane OECD organizacije
 • Aspekt PDV-a i carina u kod transfernih cijena – ključni rizici iz prakse
 • Što morate znati o PDV-u u međunarodnom poslovanju?
 • Povećan nadzor nad prekograničnim kretanjima radnika, razmjena informacija između poreznih uprava i povezani rizici poreza na dohodak, doprinosa, neoporezivih isplata i dr.
 • Ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i koncept poslovnog nastana („permanent establishment“)
 • Porez po odbitku i ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (naglasak na kamate, dividende i autorske naknade)
 • Metode izbjegavanja dvostrukog oporezivanja prema Ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

PREDAVAČI

Andrija Garofulić, ACCA je partner poreznog i financijskog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio  svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. U zadnjih nekoliko godina izradio je preko 70 studija o transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjena te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjiga „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“ i „Mazars – Porezni savjetnik“ te ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA).

 

Pere Mioč – Pere je Direktor poreznog odjela društva Mazars Cinotti. Posjeduje višegodišnje iskustvo rada u Hrvatskoj kao i u inozemnim članicama Mazars grupe priliko čega se bavio poreznim savjetovanjem klijenata iz raznih sektora, savjetovanjem oko poreznih aspekata kod M&A, izradom studija o transfernim cijenama i poreznim pregledima. Usredotočen je i na daljnji razvoj Odjela za porezno savjetovanje a kontinuirano prati preko 20-tak klijenata te brine o njihovim svakodnevnim poreznim pitanjima. Autor je više stručnih članaka, pogotovo na temu PDV-a iz europske prakse, ko-autor je knjiga „Mazars – Porezni savjetnik“  i “Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave” te je predavač  na temu poreza na Hrvatskom Institutu za Financije. Polaznik je ACCA programa.

 

Vladimir Nol je Senior Manager u društvu Mazars Cinotti. Ima višegodišnje menadžersko iskustvo rada u poreznom odjelu Big Four-a te je jedan od vodećih stručnjaka za pitanja poreza na dohodak i doprinosa, posebno za pitanja prekograničnih kretanja radnika i povezana porezna i migracijska pitanja. Tijekom karijere je bio zadužen za mnoge projekte optimiziranja poreznog položaja poduzeća i fizičkih osoba u zemlji i inozemstvu, kao i projekte poreznih pregleda i dubinskih snimanja (due diligence). Također, sudjelovao je na mnogim međunarodnim edukacijama o poreznim temama.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Menadžeri poduzeća koja posluju u inozemstvu, revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

ADRESA

Prostor Sveučilišta Vern, Importanne Gallerija, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
do 28.02.2019. 1.190,00 kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj