POREZI U FARMACEUTSKOJ INDUSTRIJI

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”12.03.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

10:15- 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

POREZI U FARMACEUTSKOJ INDUSTRIJI

Vladimir Nol, Pere Mioč, gost predavač iz Porezne uprave

Specijalistički seminar na temu pregleda svih poreza vezanih uz farmaceutsku industriju.

1.190,00 kn + PDV
15% popust ostvarite prijavom do 09.03.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJEVI SEMINARA

Seminar „Porezi u farmaceutskoj industriji“ se bavi poreznim pitanjima iz prakse koja se svakodnevno pojavljuju kod poslovnih subjekta u farmaceutskoj djelatnosti.

Oporezivanje u farmaceutskoj industriji je kompleksno područje koje se svakodnevno razvija i koje je često u fokusu Porezne uprave. Porezna pitanja kod kongresa, bonusi u vidu udjela kod međunarodnih grupacija, isporuke dobara bez naknade su samo neki od praktičnih problema koji će biti obrađenih tijekom seminara. Gost predavač iz Porezne uprave će dati pogled iz drugog kuta i najnoviju praksu.

Cilj seminara je uputiti polaznike u kompleksan sustav oporezivanja kroz teme koje se tiču svih poreznih područja i koje su definirane lokalnim zakonodavstvom, EU PDV direktivom i presudama, te ih upoznati s njihovim pravima i mogućnostima, kao i dati odgovore na konkretna porezna pitanja i problema.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, imati priliku vidjeti velik broj primjera iz prakse.

SYLLABUS

 1. Porez na dohodak – dileme iz prakse
  • Regionalne funkcije i povezani porezni rizici (immigration, A1 i porezi, izbjegavanje dvostrukog oporezivanja u svim državama regije i sl.)
  • Share awards za međunarodne grupacije;
  • Kongresi – pitanja vezano za oporezivanja dohotka;
  • Autorske naknade vs drugi dohodak;
  • Službena vozila, plaća u naravi;
  • Na što obratiti pažnju kod putnih naloga?;
  • Druge zanimljivosti – bonusi, neoporezive isplate i sl.
 2. Transferne cijene – glavni rizici u farmaceutskoj industriji
  • Porezni problemi kod transfernih cijena u farmaceutskoj industriji
  • Management fee – kada je opravdan za platiti, a kada se mora fakturirati?
  • IP i nematerijalna imovina;
  • Klasifikacija proizvođača;
  • Popratne usluge koje obavljaju distributeri (registracija, farmakovigilancija i sl.) fakturirati ili ne?
  • Kada se fakturira s maržom, a kada bez marže?
 3. PDV i Porez na dobit
  • Pogled na porezna pitanja kod kongresa s aspekta poreza na dobit i PDV-a;
  • Isporuke dobara bez naknade – aspekt primitka dobra od dobavljača i isporuka bolnicama bez naknade;
  • Predstavništva u drugim zemljama i porezni rizici;
  • Porez po odbitku;
  • Poseban postupak oporezivanja marže

PREDAVAČI

Pere Mioč je  partner poreznog savjetovanja društva Mazars Cinotti Tax Consulting d.o.o. Cjelokupnu svoju poslovnu karijeru proveo je u Mazars Cinotti društvima na poslovima poreznog savjetovanja, gdje je uže specijaliziran za područje poreza na dobit i porez na dodanu vrijednost. Pere kontinuirano prati 40-tak kompanija u njihovim poreznim pitanjima i izazovima.

Sudjelovao je velikom broju poreznih dubinskih snimanja, poreznim pregledima te koordinaciji poreznih nadzora sa strane poreznih obveznika.

Pere je ko–autor knjiga „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“ i „Mazars – Porezni savjetnik“, te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

Vladimir Nol je Senior Manager u društvu Mazars Cinotti. Ima višegodišnje menadžersko iskustvo rada u poreznom odjelu Big Four-a te je jedan od vodećih stručnjaka za pitanja poreza na dohodak i doprinosa, posebno za pitanja prekograničnih kretanja radnika i povezana porezna i migracijska pitanja. Tijekom karijere je bio zadužen za mnoge projekte optimiziranja poreznog položaja poduzeća i fizičkih osoba u zemlji i inozemstvu, kao i projekte poreznih pregleda i dubinskih snimanja (due diligence). Također, sudjelovao je na mnogim međunarodnim edukacijama o poreznim temama.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Manageri i djelatnici u farmaceustkoj industriji, proizvodnji i prodaji lijekova, bolnicama i zdravstvenim institucijama, revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.190,00kn + PDV
do 22.03.2018. 990kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj