POREZI I FINANCIJE U IT SEKTORU TE ZA START- UPove

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”rgba(209,209,209,0.8)” package_heading=”03.10.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

10:00 – 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

POREZI I FINANCIJE U IT SEKTORU TE ZA START- UPove

Pere Mioč, Vladimir Nol, Lovre Botica, CFA, Roger Blott, partner u Fil Rouge

Specijalistički seminar na temu pregleda svih poreza i financijskih pitanja vezanih za IT sektor te za start up-ove.

1.390,00 kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
15% popust ostvarite prijavom do 25.09.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJ SEMINARA

Seminar se bavi glavnim poreznim i financijskim pitanjima u IT sektoru te kod start-up-ova. Seminar će dati pregled svih važnih financijskih pitanja u životu start-upa od toga kako pripremiti poslovni plan, koji sve izvori financiranja stoje na raspolaganju do toga kako se procjenjuje vrijednost poduzeća.

Svoj osvrt na start-up što fondovi traže prilikom ulaganja će dati g. Roger Blotl koji je partner u društvu Fil Rouge koje upravlja prvim hrvatskim VC fondom koji će uložiti preko 40 milijuna EUR-a u hrvatske start-upvoe u narednih 5 godina.

Također, seminar nudi praktične informacija poput koliki su troškovi otvaranja inozemnog holdinga, kao i prednosti i nedostatke istog, te odgovore na konkretna porezna pitanja i probleme iz svijeta IT sektora te start-upova poput modela za poreznu optimizaciju primanja radnika, kao i pregled kompleksnog sustava međunarodnog oporezivanja kod poslovanja s inozemstvom.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, imati priliku vidjeti velik broj primjera iz prakse.

SYLLABUS

 1. Optimizacija primitaka zaposlenika
  • Modeli za poreznu optimizaciju primitaka zaposlenika;
  • Pregled oporezivanja opcija i dodjele udjela zaposlenicima;
  • Porezna optimizacija odnosa vlasnika i društva;
  • Porezi kod samostalnih djelatnika;
 2. Osnivanje društva u inozemstvu
  • Osnivanje holdinga izvan RH (razlozi za i protiv);
  • Pregled popularnih destinacija i poreznih stopa:
  • Pregled oporezivanja rada iz konkretnih zemalja;
  • Porez po odbitku – kada moram platiti i kada ga meni naplaćuju?;
  • Primjena Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i EU direktive – kada nam koriste;
  • Kratko o ostalim poreznim temama – na što paziti;
 3. Financiranje IT društava
  • Struktura bilance klasične IT firme;
  • Procjena vrijednosti IT društava;
  • Funderbeam i SME Growth platforme za financiranje;
  • Prodaja strateškim ili institucionalnim investitorima;
 4. Procjena vrijednosti „Start-up-ova“
  • Životni ciklus
  • Izvori financiranja
  • Izrada poslovnog plana kod start-up-oca
  • DCF metoda procjene vrijednosti i odnos rizika & vrijednosti
  • Due diligence fokus investitora na poduzetnika, poslovni model/plan i tržišni potencijal
 5. Što traže investitori kod start-upova (na engleskom jeziku)?

PREDAVAČI

 

Pere Mioč je  partner poreznog savjetovanja društva Mazars Cinotti Tax Consulting d.o.o. Cjelokupnu svoju poslovnu karijeru proveo je u Mazars Cinotti društvima na poslovima poreznog savjetovanja, gdje je uže specijaliziran za područje poreza na dobit i porez na dodanu vrijednost. Pere kontinuirano prati 40-tak kompanija u njihovim poreznim pitanjima i izazovima.

Sudjelovao je velikom broju poreznih dubinskih snimanja, poreznim pregledima te koordinaciji poreznih nadzora sa strane poreznih obveznika.

Pere je ko–autor knjiga „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“ i „Mazars – Porezni savjetnik“, te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

Vladimir Nol je Senior Manager u društvu Mazars Cinotti. Ima višegodišnje menadžersko iskustvo rada u poreznom odjelu Big Four-a te je jedan od vodećih stručnjaka za pitanja poreza na dohodak i doprinosa, posebno za pitanja prekograničnih kretanja radnika i povezana porezna i migracijska pitanja. Tijekom karijere je bio zadužen za mnoge projekte optimiziranja poreznog položaja poduzeća i fizičkih osoba u zemlji i inozemstvu, kao i projekte poreznih pregleda i dubinskih snimanja (due diligence). Također, sudjelovao je na mnogim međunarodnim edukacijama o poreznim temama.

 

Lovre Botica  je Manager financijskog savjetovanja društva Mazars Cinotti. Tijekom svoje poslovne karijere sudjelovao je u brojnim projektima provođenja procesa dubinskog snimanja, procjenama vrijednosti poduzeća i nematerijalne imovine, transakcijama kupoprodaje društva. Održao je više predavanja o raznim stručnim financijskim temama, a prije svega o vrednovanju i financijskoj analizi poduzeća, ko-autor je knjige „Mazars – porezni savjetnik“ te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije. U rujnu 2017. Godine stekao je CFA (Chartered Financial Analyst) titulu, a ujedno je i hrvatski ovlašteni procjenitelj.

 

Roger Blott – Kao suosnivač Fil Rouge Capitala ima veliko iskustvo u ulaganju u ranim fazama poslovanja, razumije potrebe poduzetnika i upravljanje rastom. Roger Blott je iskusan profesionalac i menadžer s 30 godina iskustva u proizvodnim i uslužnim djelatnostima, uglavnom u telekomunikacijama i tehnologiji. Vodio je brojne poslove unutar i izvan Fil Rouge kapitala.

Pokretao je tvrtke, kupovao i preokretao tvrtke i prodao ih. Kao pionir u industriji mobilnih telekomunikacija diljem svijeta iskusio je uspone i padove brzorastućih poduzeća za pružanje usluga potrošačima, ponekad praveći pogreške i učeći na njima.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Manageri i djelatnici u IT firmama i start-upovima, revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

ADRESA

Prostor Sveučilišta Vern, Importanne Gallerija, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
do 05.07.2019. 1.190,00 kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj