POREZ NA DOHODAK KROZ PRIMJERE U PRAKSI I JOPPD

Specijalistički seminar na temu poreza na dohodak u praksi (sa ispunjavanjem obrasca JOPPD).

Datum: 24. siječnja 2014. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentori: Kristijan Cinotti, ovl.por.savj. i Andrija Garofulić, ACCA

 

CILJ SEMINARA

Seminar „Porez na dohodak kroz primjere u praksi i JOPPD“ se bavi izmjenama zakona o porezu na dohodak, praktičnim pitanjima oporezivanja različitih tipova dohotka, kao i jednim manjim dijelom prijave istih putem JOPPD obrazaca. Tijekom seminara će se razmotriti raznovrsni aspekt oporezivanja domaćih i stranih fizičkih osoba, ali s naglaskom na najučestalije tipove dohotka kao što su plaće, te naknade članovima nadzornih odbora, autorske naknade i slično.

 

Cilj seminara je uputi polaznike u specifična znanja u određivanju ispravnog oporezivanja isplata fizičkim osobama iz zemlje i inozemstva, kao i ispravne prijave takvih dohodaka relevantnim institucijama.

 

Seminar je zamišljen kao radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, popuniti JOPPD obrazac na temelju primjera iz prezentacije, te sudjelovati u raspravama sa predavačima.

 

 

SYLLABUS

 

 • Nove Izmjene Zakona o porezu na dohodak – što se mijenja?
 • Ključne izmjene poreza na dohodak i doprinosa od ulaska u EU
 • Osnovni pojmovi i načela kod poreza na dohodak
 • Na što paziti kod nesamostalnog rada – problemi iz prakse i razlika u odnosu na druge tipove dohotka (što o svemu misli državni inspektorat)
 • Dohodak u naravi i specifičnosti
 • Neoporezive isplate – na što pripaziti?
 • Pitanje otpremnina
 • Izaslani radnici – tko su i kakav je porezni tretman isplata istima?
 • Što je sve drugi dohodak, te opća pravila oporezivanja?
 • Specifičnosti drugog dohotka, kao što su autorski ugovori, ugovori sa nerezidentima i slično;
 • Dohodak od kapitala – što je sve dohodak od kapitala, te kakav je način oporezivanja, s posebnim osvrtom na oporezivanje dividendi i udjela u dobiti, ESOP i sl.
 • Dohodak od imovine – porezne stope i obveza prijave?
 • JOPPD obrazac – najbitnije informacije koje ste možda preskočili;
 • Radionica – odredite porezni tretman raznovrsnih isplata

 

PREDAVAČ

Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizojom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.
Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu. Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“,Kako platiti manje poreza?”, te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

 

Andrija Garofulić je direktor poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.
Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA), te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

 

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00 kn+ PDV (ukupno 1.687,50kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja broj: 2360000-1101988744, poziv na broj 05-6304-0114, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV).

 

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze, te besplatan parking uz prethodnu najavu. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj