POREZ NA DODANU VRIJEDNOST (PDV) KROZ PRIMJERE

Specijalistički seminar/radionica na temu primjene poreza na dodanu vrijednost nakon ulaska u Europsku Uniju.

Datum: 9. travnja 2014. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: Kristijan Cinotti, ovl.por.savj., Andrija Garofulić, ACCA, Pere Mioč

CILJ SEMINARA

Seminar „Novi zakon o PDV-u kroz primjere“ se bavi pitanjem izgleda sustava PDV-a nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji 1. srpnja 2013. godine.

Cilj seminara je uputiti polaznike o najznačajnim promjenama poreznog sustava, te novim načelima oporezivanja unutar Europske Unije. Također, cilj je svakako upozoriti na što treba pripaziti kada se obavlja trgovina sa drugim članicama Europske Unije (tzv. „intra community trgovina“).

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, imati priliku vidjeti dosta primjera novo-oporezivih isporuka.

 

SYLLABUS

 • Predmet oporezivanja s posebnim naglaskom na prijevozna sredstva, prijenose imovine i slično;

 

 • Tko je porezni obveznik s posebnim osvrtom na prag stjecanja i isporuka;

 

 • Porezna osnovica i specifičnosti popusta, situacija bez naknade, manjkova i slično;

 

 • Oporezivanje isporuke dobara unutar novog sustava PDV-a;

 

 • Tripartitni poslovi, lančani poslovi, s posebnim naglaskom na povezani prijenos obveze i oporezivanje;

 

 • Oporezivanje usluga, s posebnim naglaskom na izuzetke od generalnih pravila;

 

 • Oporezivanje građevina i zemljišta u novom sustavu PDV;

 

 • Posebni postupci oporezivanja putničkih agencija, sa praktičnim problemima iz prakse, diferencijacijom posredovanja i redovnih isporuka itd.

 

 • Općenito o odbitku pretporeza, te na što pripaziti iz iskustva susjednih zemalja;

 

 • Pitanje sadržaja i izgleda računa, s posebnim naglaskom na račun izrađene elektroničkim putem;

 

 • Radionica s praktičnim primjerima.

 

PREDAVAČ

Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.
Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu. Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“,Kako platiti manje poreza?”, te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

Andrija Garofulić je direktor poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.
Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA), te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

Pere Mioč je asistent menadžer poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Cjelokupnu svoju poslovnu karijeru proveo je u Mazars Cinotti društvima na poslovima poreznog savjetovanja, gdje je uže specijaliziran za područje poreza na dobit i porez na dodanu vrijednost.
Pere se bavi prvenstveno poreznim savjetovanjem, poreznim te transfernim cijenama. Pere je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Revizori, računovođe,porezni stručnjaci, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00 kn + PDV (ukupno 1.687,50 kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja broj: 2360000-1101988744, poziv na broj 05-6321-0414, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV).

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze, te besplatan parking uz prethodnu najavu. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj