POREZ NA DOBIT I POREZNA OPTIMIZACIJA

Specijalistički seminar na temu poreza na dobit te porezne optimizacije poslovnog rezultata s praktičnim primjerima.

Datum: 14. ožujak 2014. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: Hotel Park, Hatzeov perivoj 3, Split
Prezentor: Kristijan Cinotti, ovl.por.savj., Andrija Garofulić, ACCA, Pere Mioč, mag. oecc

CILJ SEMINARA

Seminar „Porez na dobit i porezna optimizacija“ se bavi ključnim pitanjem svakog poduzetnika – kako platiti manje poreza. U okviru seminara ćete u interaktivnom razgovoru s predavačima proći kroz konkretne primjere za ostvarenje poreznih ušteda, kao i kroz najznačajnije stavke nedavno objavljene upute za sastavljanje PD obrasca za 2013.

Seminar je zamišljen kao radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, popuniti PD obrazac na temelju primjera iz prezentacije, te sudjelovati u raspravama sa predavačima.

 

SYLLABUS

 • Temeljna porezna načela kojih se treba pridržavati
 • Računovodstvena priprema – kako kroz računovodstvene postupke platiti manje poreza;
 • Troškovi automobila i njihov porezni tretman;
 • Pitanje plovila, apartmana i kuća za odmor;
 • Ulaganje u tuđu imovinu – na što pripaziti?
 • Imate li nenaplativa potraživanja – što napraviti?
 • Stare zalihe i manjkovi – kako postupati?;
 • Koja su rezerviranja utemeljena i porezno priznata s aspekta poreza na dobit?
 • Promidžba i reprezentacija – kako ih razlikovati?
 • Odnosi s povezanim osobama i transferne cijene – što je porezno nepriznato u takvim odnosima?
 • Porez po odbitku – što je to, na što se plaća i kako ga platiti manje?
 • Kako neoporezivo darovati novac i druge stvari?
 • Reinvestirana dobit – što je potrebno napraviti kako bi umanjili poreznu osnovicu?
 • Ostala umanjenja porezne osnovice poreza na dobit – obrazovanje, istraživanje i razvoj, te ostale olakšice;
 • Kada gubimo pravo na porezni gubitak, te kako ga koristiti?

 

PREDAVAČI

Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizojom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.
Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu. Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“,Kako platiti manje poreza?”, te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

 

Andrija Garofulić je direktor poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.
Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA), te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

Pere Mioč je asistent menadžer poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Cjelokupnu svoju poslovnu karijeru proveo je u Mazars Cinotti društvima na poslovima poreznog savjetovanja, gdje je uže specijaliziran za područje poreza na dobit i porez na dodanu vrijednost.
Pere se bavi prvenstveno poreznim savjetovanjem, poreznim te transfernim cijenama. Pere je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.190,00kn + PDV (ukupno 1.487,50kn)

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja broj: 2360000-1101988744, poziv na broj 05-6314-0314, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika te ranom prijavom do 07.03.2014. ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.071,00+PDV).

 

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj