NOVINE U E-KOMUNIKACIJI IZMEĐU PRAVNIH OSOBA I SUDOVA

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”02.10.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

10:00- 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

NOVINE U E-KOMUNIKACIJI IZMEĐU PRAVNIH OSOBA I SUDOVA

Mićo Ljubenko, odvjetnik, Ines Brozović

Specijalistički seminar vezano uz nove zakonske regulative komuniciranja između pravnih osoba i sudova.

1.190,00kn + PDV (ukupno 1.487,50kn)
15% popust ostvarite prijavom do 25.09.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJEVI SEMINARA

Seminar „Novine u e-komunikaciji između pravnih osoba i sudova“ se bavi upoznavanjem sa novim sustavom kojim se pokreće sudski postupak, kao i razmjenom podnesaka i dokaznih isprava u sudskom postupku koji je u tijeku.

Dana 01. siječnja 2019. godine sa primjenom je započeo Pravilnik o elektroničkoj komunikaciji u postupcima pred trgovačkim sudovima, a kojim se propisuju pretpostavke za podnošenje podnesaka u elektroničkom obliku pred trgovačkim sudovima, oblike zapisa podnesaka u elektroničkom obliku, te organizaciju i djelovanje informacijskog sustava.

Pravilnik iako donesen na temelju članka 492.b. Zakona o parničnom postupku donosi velik broj nepoznatih detalja u odnosu na funkcioniranje sustava komunikacije koji je do sada postojao i na koji su komunicirali stranke i sudovi u postupcima pred trgovačkim sudovima.

Radi navedenoga, cilj seminara je uputiti polaznike o načinu i praktičnoj primjeni e-komunikacije na način kako ju do sada primjenjuju Trgovački sudovi sa osobitim osvrtom na posljedice i potencijalan gubitak prava u slučaju ne udovoljenja obveze otvaranja e-pretinca.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, kao i saznati mnoge korisne informacije u periodu implementacije novog sustava dostave. Cilj seminara je kroz primjere iz prakse ukazati na neke od problema koji se pojavljuju, te kako se u praksi ti problemi rješavaju.

SYLLABUS

  • Na koga se primjenjuju pravila o e- komunikaciju?

 

  • Na koji način se započinje sa korištenjem?

 

  • Koji su ciljevi i razlozi za uvođenje novog sustava komunikacije?

 

  • Razlike u odnosu na dosadašnji pristup dostave u sudskom postupku

 

  • Usklađenost Pravilnika u odnosu na odredbe Zakona o parničnom postupku

 

  • Posljedice ne primjene od strane odvjetnika

 

  • Praktični problemi

PREDAVAČI

Mićo Ljubenko je diplomirani pravnik sa dugogodišnjim iskustvom koji je osnovao odvjetničko društvo  sa partnerima 2008. godine. G. Ljubenko je aktivno sudjelovao u radnoj skupini za izradu novog Stečajnog zakona te je stoga izravno upućen u sadržaj i praktičnu provedbu predstečajnih i stečajnih postupaka. Član je Nadzornog odbora poduzeća Lipik Glas te je završio tečaj za člana nadzornog odbora pri Ekonomskom fakultetu.

 

Ines Brozović je diplomirana pravnica sa dugogodišnjim iskustvom koja je osnovala odvjetničko društvo sa partnerima 2008. godine. Ines Brozović aktivno sudjeluje u radnoj skupini za izradu novog Zakona o patentu i sukladnim Pravilnicima. Jednako tako izravno je upućena u cjelokupan zakonodavni okvir i primjene koje su u tijeku i nužne obzirom na društveno-ekonomske promjene u skladu sa tržišnim uvjetima u kojima se nalaze gospodarstvenici.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Vlasnici poduzeća, financijski i investicijski direktori, pravnici, odvjetnici, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari,  revizori, računovođe, porezni stručnjaci, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.190,00kn + PDV (ukupno 1.487,50kn)
do 25.09.2019. 990kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj