NOVI ZAKON O RAČUNOVODSTVU, PROMJENA HSFI-a I PRIPREMA ZA ZAVRŠNI RAČUN

Specijalistički seminar na temu detalja novog Zakona u računovodstvu sa novim kontnim planom kao i pripreme za završni račun.

Datum: 15. prosinca 2015. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: Neven Čale, Mirela Copot Marjanović

CILJ SEMINARA

Seminar „Novi Zakon o računovodstvu i promjena Hrvatskih Standarda Financijskih Izvještaja“ bavi se novim odredbama Zakona o računovodstvu.

Teme na koji će se dati naglasak na predavanju su sljedeće:

–       Obveznici primjene ZOR-a

–       Razvrstavanje poduzetnika

–       Licenciranje računovođa

–       Računovodstvena dokumentacija i knjigovodstvene isprave

–       Godišnji financijski izvještaji

–       Godišnje izvješće

–       Konsolidacija godišnjih financijskih izvještaja

–       Revizija godišnjih financijskih izvještaja

–       Očekivane ostale promjene

 

U skladu sa izmjenom Zakona o računovodstvu, dogodile su se određene izmjene u Hrvatskim Standardima Financijskog izvještavanja. Ovim seminarom obradit ćemo najvažnije izmjene.

 

Drugi dio seminara odnosi se na pripremu za Završni račun. U tom dijelu obradit ćemo  praktična pitanja koja se pojavljuju kod sastavljanja završnog računa. Tijekom seminara će se  razmotriti  preporučeni hodogram kreiranja završnog računa.

 

Cilj seminara je uputi polaznike u specifična znanja potrebna kako bi se sastavio završni račun te utjecaj novog Zakona o računovodstvu i izmjena HSFI-a na završni račun.

 

Seminar je zamišljen kao radionica u kojoj će polaznici na konkretnim primjerima pokušati primijeniti stečeno znanje sa seminara.

 

 

SYLLABUS

 

  • Izmjene Zakona o računovodstvu
  • Izmjene HSFI-a
  • Priprema za Završni račun

PREDAVAČ

 

Mirela Copot Marjanović je najveći dio poslovne karijere provela u revizorskim društvima: IB Grant Thornton Audit d.o.o. i Mazars Cinotti Audit d.o.o. (ranije Cinotti revizija d.o.o.) na poslovima revizije. Revizijom se bavi od 2003. godine. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora i ovlaštenog računovođu. Jedan je od koautora knjige „Kako platiti manje poreza?”. Tijekom svoje poslovne karijere, Mirela je obavljala čitav niz poslova revizije trgovačkih društava iz različitih grana poslovanja. Osim revizije, sudjelovala je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence), podjelama društva, pripajanjima društava i sl.

.

 

Neven Čale je trenutno je zaposlen u društvu Mazars Cinotti Audit d.o.o. (ranije Cinotti revizija d.o.o.) kao voditelj revizije, gdje je i proveo svoju cjelokupnu poslovnu karijeru. Tokom karijere radio je na poslovima eksterne revizije financijskih izvještaja društava iz različitih industrija, revizije konsolidiranih financijskih izvještaja, interne revizije, revizija osnivanja društava, reviziji povećanja temeljnog kapitala, reviziji podjela društava, pripajanja i sl. Od prosinca 2012. godine posjeduje certifikat ovlaštenog revizora. Osim toga bavi se održavanjem internih i eksternih predavanja te pisanjem članaka.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Revizori, računovođe, financijski menadžeri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici kao i svi ostali koji žele više znati o ovoj temi.

.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00kn + PDV (ukupno 1.687,50kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanjaIBAN: HR0623600001101988744, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV). RANOM PRIJAVOM DO 08. PROSINCA 2015. OSTVARUJETE POPUST OD 20% TE KOTIZACIJA U TOM SLUČAJU IZNOSI 1.080,00KN+PDV. 

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze, te besplatan parking uz prethodnu najavu. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj