NOVI ZAKON O PDV-U KROZ PRIMJERE

Specijalistički seminar/radionica na temu primjene poreza na dodanu vrijednost nakon ulaska u Europsku Uniju.

Datum: 04. listopada 2013. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: Kristijan Cinotti, ovl.por.savj., Andrija Garofulić, ACCA

CILJ SEMINARA

Seminar „Novi zakon o PDV-u kroz primjere“ se bavi pitanjem izgleda sustava PDV-a nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji 1. srpnja 2013. godine.

Cilj seminara je uputiti polaznike o najznačajnim promjenama poreznog sustava, te novim načelima oporezivanja unutar Europske Unije. Također, cilj je svakako upozoriti na što treba pripaziti kada se obavlja trgovina sa drugim članicama Europske Unije (tzv. „intra community trgovina“)

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, imati priliku vidjeti dosta primjera novo-oporezivih isporuka.

 

SYLLABUS

 • Novosti o sustavu oporezivanja unutar EU s praktičnim primjerima iz susjednih zemalja;

 

 • Što je to prag isporuka – tko, kako i kada ga primjenjuje;

 

 • Što je to prag stjecanja – tko, kako i kada ga primjenjuje;

 

 • Oporezivanje isporuke dobara unutar novog sustava PDV-a;

 

 • Tripartitni poslovi, lančani poslovi, s posebnim naglaskom na povezani prijenos obveze i oporezivanje;

 

 • Oporezivanje isporuke dobara s posebnim naglaskom na mjesto oporezivanja, a povezano sa uslugama prijevoza i otpreme;

 

 • Oporezivanje isporuka dobara u avionima, vlakovima i brodovima;

 

 • Oporezivanje automobila u novom sustavu PDV-a s posebnim naglaskom na povremene porezne obveznike kod isporuka novog automobila;

 

 • Oporezivanje građevina i zemljišta u novom sustavu PDV;

 

 • Posebni postupci oporezivanja marže kod rabljenih vozila, umjetnina itd.;

 

 • Porezni tretman usluga pruženih u intra community području, kao i prema trećim zemljama i trećem području;

 

 • Posebne odredbe vezane za oporezivanje turističkih agencija, uslugama posredovanja i sl.;

 

 • Općenito o odbitku pretporeza, te na što pripaziti iz iskustva susjednih zemalja;

 

 • Prijavljivanje PDV-a i rokovi plaćanja  u EU – na što pripaziti.

 

 

PREDAVAČI

Kristijan Cinotti je najveći dio poslovne karijere proveo u revizorskim društvima: Progres Revizija, Ernst & Young, IB Grant Thornton Audit, na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor IB Grant Thornton Audit d.o.o., bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj.
Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu.

Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“, „Kako platiti manje poreza?”, „Leasing u praksi“, te ko-autor knjige “Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave”. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

Andrija Garofulić je prve godine svoje poslovne karijere proveo je u međunarodnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.

Od zaposlenja u Cinotti savjetovanju d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata.

Andrija je ACCA kvalificirani revizor i računovođa, ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, te stručni suradnik časopisa Financije, pravo i porezi.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350kn+PDV (ukupno 1.687,50)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja broj: 2360000-1101988744, poziv na broj 05-6318-1013, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV).

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze, te besplatan parking uz prethodnu najavu. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj