NOVA POREZNA REFORMA

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”03.10.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

10:30 – 14:30

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

NOVA POREZNA REFORMA

Pere Mioč, Vladimir Nol

Specijalistički seminar na temu pregleda svih promjena poreza u sklopu novog dijela porezne reforme.

990,00kn + PDV (ukupno 1.237,50kn)
10% popust ostvarite prijavom do 28.09.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJEVI SEMINARA

Ministarstvo financija je tijekom kolovoza javnosti predstavilo predloženi set zakonskih promjena u poreznom sustavu Republike Hrvatske. Predložena reforma pokriva većinu poreza u Hrvatskoj, a najveće promjene se očekuju u sustavu poreza na dodanu vrijednost, poreza na dohodak i poreza na dobit.

Nakon javne rasprave (putem e-savjetovanja) koja je zaključena 06. rujna 2018., očekuje se daljnje usklađivanje prijedloga porezne reforme (s obzirom na brojne primjedbe i komentare iznesene u javnoj raspravi) te nastavak rasprave u parlamentarnoj proceduri. Većina predloženih izmjena bi mogla stupiti na snagu početkom 2019. godine.

Predložene izmjene se tiču gotovo svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj, ali velikim dijelom i fizičkih osoba.

Seminar će dati opsežan pregled svi predloženih izmjena koje porezni obveznici mogu očekivati u primjeni od 01.01.2019. godine.

 

SYLLABUS

 1. Porez na dobit
  • Porezni tretman troškova kamata u 2019. – što donosi primjena ATAD direktive?
  • Što su kontrolirana inozemna društva tzv. CFC („Controlled Foreign Company“)?
  • Kako CFC utječu na oporezivanje od 01.01.2019. godine?
  • Druge predložene izmjene
 2. Porez na dodanu vrijednost
  • Promjene u poreznim stopama i pragovima za ulazak u PDV
  • Nove evidencije
  • Promjena primjene prijenosa porezne obveze kod nekrentina
  • Primjena direktive za oporezivanje vaučera i kupona
 3. Porez na dohodak
  • Novi porezni razred
  • Novi porezi tretman dodjele dionica ili opcijskih planova radnicima
  • Druge predložene izmjene
 4. Doprinosi
  • Nove stope
  • Obračun doprinosa po osnovi člana uprave ili izvršnog direktora
 5. Druge promjene
  • Promjene poreza na promet nekretnina
  • Promjene Općeg poreznog zakona
  • Jasnije definiranje „stalne poslovne jedinice“
  • Druge promjene

PREDAVAČI

Pere Mioč je direktor poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Cjelokupnu svoju poslovnu karijeru proveo je u Mazars Cinotti društvima na poslovima poreznog savjetovanja, gdje je uže specijaliziran za područje poreza na dobit i porez na dodanu vrijednost. Pere se bavi prvenstveno poreznim savjetovanjem te transfernim cijenama.

Pere je ko–autor knjiga „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“ i „Mazars – Porezni savjetnik“, te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

Vladimir Nol je Senior Manager u društvu Mazars Cinotti. Ima višegodišnje menadžersko iskustvo rada u poreznom odjelu Big Four-a te je jedan od vodećih stručnjaka za pitanja poreza na dohodak i doprinosa, posebno za pitanja prekograničnih kretanja radnika i povezana porezna i migracijska pitanja. Tijekom karijere je bio zadužen za mnoge projekte optimiziranja poreznog položaja poduzeća i fizičkih osoba u zemlji i inozemstvu, kao i projekte poreznih pregleda i dubinskih snimanja (due diligence). Također, sudjelovao je na mnogim međunarodnim edukacijama o poreznim temama.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Financijaši, računovođe, revizori, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

990,00kn + PDV (ukupno 1.237,50kn)
do 28.09.2018. 890kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj