NADZOR FINANCIJSKOG POSLOVANJA

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”05.12.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

08:30 – 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

NADZOR FINANCIJSKOG POSLOVANJA

Ivana Panić Šušteršić, odvjetnica, Sandra Dimitrijević, mag. iur.

Specijalistički seminar o posebnim aspektima međunarodnog poslovanja te specifičnostima iz prakse u skladu sa aktualnim propisima .

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
15% popust ostvarite prijavom do 03.12.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJ SEMINARA

Cilj seminara “Nadzor financijskog poslovanja” je upoznati sudionike što obuhvaća ova vrsta nadzora, na čiju inicijativu se pokreće, što se utvrđuje i koje su moguće posljedice za kompaniju. Kroz primjere iz najnovije prakse ukazati će se na ključne probleme u procesu nadzora te kako poboljšati poziciju kompanije.
Fokus seminara bit će na činjenici da provođenje nadzora financijskog poslovanja ne mora nužno štetiti poslovanju društva u periodu nadzora te kako minimizirati gubitak vremena, a ipak transparentno i sveobuhvatno udovoljiti traženjima nadzornog tijela.
Sudionike će se upoznati koje podatke i isprave kompanija nije dužna dostaviti.
Na sažet i točan način prikazat će se tijek nadzora, tko sve može pomagati kompaniji, da li se nadzor provodi isključivo u sjedištu kompanije, te tko sve može biti pozvan na dostavu podataka.
Posebno vrijeme odvojit će se tijekom seminara za kompanije koje prekogranično posluju i kada se tijekom nadzora otvara pitanje transfernih cijena.
Polaznici će saznati korisne informacije kako utjecati na konačni stav nadzornog tijela, odnosno može li se jednom zauzeti stav o nadzoru financijskog poslovanja mijenjati i kako na to utjecati.

 

SILLABUS

 1. NADZOR I TIJELA KOJA IH PROVODE
 2. SUBJEKT NADZORA I DRUGE OSOBE KOJE MOGU BITI SUDIONICI U POSTUPKU
 3. TIJEK POSTUPKA I TRAJANJE NADZORA
 4. ŠTO SE PROVJERAVA?
 5. PODACI ZA KOJE NE POSTOJI OBVEZA DOSTAVE TIJELU NADZORA
 6. NADZOR S MEĐUNARODNIM ELEMENTIMA
 7. TRANSFERNE CIJENE I POVEZANA DRUŠTVA
 8. ZASTARA
 9. AKTI TIJELA O PROVEDENOM NADZORU
 10. PREKRŠAJ KAO POSLJEDICA UTVRĐENIH NEPRAVILNOSTI I MOGUĆNOST NAGODBE
 11. ZAKONSKA REGULATIVA
 12. PRIMJERI IZ PRAKSE

 

PREDAVAČ

Ivana Panić Šušteršić, odvjetnica – od 2002. godine do kraja 2013. godine radila je u odvjetničkom društvu Škarica i partneri u Zagrebu, a 2014. godine se osamostaljuje i do danas je samostalna odvjetnica. Stečeno iskustvo koristi u savjetovanju domaćih i inozemnih kompanija, postupcima koji su potrebni trgovačkim društvima, a posebno u pregovorima kod sklapanja ugovora, statusnim promjenama, trgovačkim sporovima, te sudjelovanju u medijaciji.

Pruža cjelokupnu pravnu podršku u specifičnim postupcima razlitičitih vrsta nadzora od strane državnih institucija, a posebno prilikom nadzora financijskog poslovanja, carinskog i poreznog nadzora, te zastupa u upravnim i prekršajnim postupcima koji su se vodili nakon provedenih nadzora, odnosno zastupa kompanije u upravnim sporovima. Sudjelovala je u nizu predstečajnih i stečajnih postupaka na strani kompanija kao vjerovnika, te je registrirani izmiritelj pri Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske.

Sandra Dimitrijević, mag. iur. – magistrirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine u međunarodnopravnom modulu, a 2019. godine položila pravosudni ispit.

Dobitnica Rektorove nagrade 2016. godine za rad „Pravna regulativa obiteljskog nasilja i neosjetljivost institucija prema ženama žrtvama nasilja”, te sudionica regionalnog Moot court natjecanja iz područja kaznenog prava. Od početka rada u odvjetničkom uredu, uz odvjetnicu osigurava pravnu podršku klijentima, te sudjeluje u svim vrstama postupaka uz proučavanje stručne literature, aktualne domaće i inozemne sudske prakse i zadužena je za relevantnu primjenu aktualnih propisa.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Svi zainteresirani za nadzor financijskog poslovanja.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Importanne Galleria (2. kat), Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.390,00 kn + PDV
do 03.12.2019. 1.190,00 kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj