MS POWER TOOLS (POWER BI, POWER PIVOT, POWER QUERY)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

MS POWER TOOLS (POWER BI, POWER PIVOT, POWER QUERY)

Seminari praktičnog znanja iz poslovne analitike za managere, financijaše i kontrolere

 

Teme modula MS POWER TOOLS

Predavač: Krešimir Futivić

MODUL 1. (1-dnevni seminar/radionica)  28. siječnja 2020.

MS POWER PIVOT

MODUL.2   (1-dnevni seminar/radionica)   12. veljače 2020.

MS POWER BI I MS POWER QUERY

 

Opis i ciljevi

Microsoft je tokom nekoliko zadnjih godina uveo niz alata koje se jednostavno uklapaju u standardne Office pakete, bilo u obliku dodataka za postojeće alate (Power Pivot, Power Query za Excel), bilo kao posebni alati namijenjeni specifičnoj namjeni (Power BI). Cilj tih alata je približavanje poslovne inteligencije (business intelligence, „self service BI“) krajnjem korisniku. Pritom to približavanje ne znači nužno ukidanje korporativnih BI sustava,već ima za cilj dati krajnjem korisniku alate s kojima će lakše doći do krajnjih rezultata koji im trebaju u svakodnevnom radu.

 

Software

Power Pivot je besplatan dodatak za Excel. Namijenjen je upravljanju velikim količinama podataka, neprikladnim za Excel te izradi pivot tablica nad takvim skupovima podataka. Power Query je alat za dohvat podataka i njihovu transformaciju u željeni oblik, pogodan za izvještavanje. Power BI je samostalni alat za izradu korporativnih dashboarda i izvještaja te njihovo dijeljenje u poduzeću i distribuciju korisnicima. Akcent alata je na vizualnoj reprezentaciji za razliku od uobičajenog tabličnog prikaza u Power Pivotu. Svi alati dijele isti model i jezik te učenjem jednog korisnik se osposobljava i za rad sa drugim alatima.

 

Kome je radionica namijenjena?

Radionica je prvenstveno namijenjena osobama u kontrolingu, financijama, prodaji i marketingu te svima koji se bave izvještavanjem i analizom podataka u poduzeću. Od polaznika se očekuje dobro poznavanje Excel-a. Radionica se preporuča specijalistima u kontrolingu koji žele upoznati mogućnosti besplatnog Power Pivot i Power BI alata, financijskim analitičarima koji svakodnevno analiziraju podatke te osobama iz IT-a koje se žele upoznati s Microsoftovom BI platformom.

 

Tijekom seminara će se nastojati prezentirati tehnike dubinske analize (due dilligencea) koje nam otkrivaju stvarno poslovanje tvrtke te eventualne skrivene činjenice bitne za poslovanje i procjenu vrijednosti poduzeća te donošenje ključnih odluka.

 

SYLLABUS (1. dan)

Koncepti BI, Power Pivot, Power Query

 • Osnovni koncepti baze podataka
 • Relacijski model i star shema
 • Power Pivot, Power BI, Power Query – koncepti i upotreba alata

 

Power Pivot

 • Uvoz podataka iz baze podataka i osnovne analize u Power Pivotu
 • Kombinacija podataka iz baze i Excela
 • Dodavanje kolona i formule u tablicama
 • Relacije u modelu podataka (veze među tablicama)
 • Primjeri tipičnih kalkulacija (izvedenih nformacija) i objašnjenje jezika za njihovu izradu – DAX (vertikalna, horizontalna analiza izvještaja, kumulativi, vremenske serije; indeks na last month, last year i sl.)

 

SYLLABUS (2. dan)

Power Query

 • Osnove dohvata podataka u Power Query-u
 • Transformacije u dohvatu, group by, split, i sl.
 • Agregirani dohvat i dohvat s interneta
 • Dohvat niza Excela iz foldera u jednu tablicu

 

Power BI

 • Uvod u alat
 • Power BI i cloud koncept rada
 • Izrada modela (isto kao u power pivotu)
 • Komponente dashboarda
 • Koncept dashboarda i povezivanje izvještaja u jedinstveni dashboard

 

PRAKTIČNE VJEŽBE:

Polaznici se sa alatima upoznaju kroz kratki teorijski dio te niz vježbi. Akcent vježbi je razumijevanje povezivanja tablica u Power pivot modelu (koji je identičan u Power BI platformi) te u razumijevanju transformacija za dohvat podataka iz niza izvora u Power Query alatu. Power BI je korporativna platforma za izvještavanje a s obzirom da dijeli način rada sa ostalim alatima vježbe se usmjerene samo  na izradu dashboarda i specifičnosti te platforme u odnosu na Excel i PowerPivot.

 

MOLIMO POLAZNIKE PONESU PRIJENOSNA RAČUNALO SA PRIPADAJUĆIM PUNJAČEM.

UKOLIKO NEMATE RAČUNALO, OBAVIJESTITE NAS KAKO BISMO VAM GA OSIGURALI.

 

PREDAVAČI

 

mr.sc. Krešimir Futivić

Savjetnik je sa širokim spektrom znanja iz područja financijske analize (simulacije projekata, uključujući i složene projekte javno privatnih partnerstva) te analize operativnog poslovanja kompanija. Relevantno iskustvo stekao je u KPMG-u, Privrednoj banci Zagreb te drugim kompanijama u Hrvatskoj. 2007. godine stekao je CFA titulu (Chartered Financial Analyst). 2002. godine završio je ugledan MBA program na Rotterdam School of Management u Nizozemskoj. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

 

Kotizacija

 Kotizacija
Redovna kotizacija MS POWER TOOLS2.390kn+PDV
Prijava na program do 23.01.2020. 2.190kn+PDV
Sudjelovanje troje polaznika iz iste institucije (cijena po polazniku)

 

1.990kn+PDV
Fizičke osobePoseban popust na upit
Plaćanje kotizacija samo za pojedine moduleKotizacija na upit
Kotizaciju možete platiti na žiro račun Xenon savjetovanja IBAN: HR0623600001101988744, prije početka edukacije. 

 

Napomena

  
Dnevni program seminara počinje u 8.30, a završava u 16.00.

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze.

Polaznici će dobiti i materijale sa seminara kao i CERTIFIKAT.

Polaznicima je osiguran besplatan parking u garaži Importanne Gallerije uz prethodnu najavu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ btn_txt_color=”#333333″][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″][/ultimate_modal][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj