MS POWER PIVOT

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”#dbdbdb” package_heading=”11.07.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

08:30 – 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

MS POWER PIVOT

mr.sc. Krešimir Futivić

Specijalistički seminar na temu primjene MS Power Pivota.

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
15% popusta ostvarite prijavom do 08.07.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ txt_color=”#000000″ trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJ SEMINARA

PowerPivot je besplatan dodatak Excelu koji je od verzije Excela 2013 integriran u sam Excel alat. Namijenjen je upravljanju sa znatno većim količinama podataka od klasičnog Excel-a (i po 10 milijuna redaka je uobičajena primjena). Radi se o BI alatu koji za korisničko sučelje koristi dobro poznati Excel i proširuje ga s određenim funkcionalnostima pravog BI alata, sposobnog za rad sa milijunskim tablicama.

Polaznici su po završetku radionice upoznati s konceptima zvijezda ER modeliranja i načelima povezivanja PP-a s vanjskim sustavima te uvozom  podataka u PP kombinirajući niz izvora podataka. Također će znati  pisati najvažnije  formule koje poput formula u Excelu služe za izradu izvještaja i analiza, a svojstvene su PP dodatku (DAX formule). Osim spomenutog, bit će prikazana i tipična upotreba PP-a za analize i izvještaje koji se izrađuju u kontrolingu (time series analize, P&L, ABC multidimenzionalna analiza).

Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz teorijsko predavanje i veliki broj samostalnih praktičnih vježbi te zajedničku diskusiju o upotrebi u praksi s ostalim polaznicima i trenerom.

SYLLABUS

Uvod u PowerPivot:

 • Osnovni koncepti baze podataka
 • Relacijski model i star schema
 • PowerPivot i BI

PRAKTIČNA VJEŽBA: Izrada Star schema modela

 

Uvoz podataka i osnovne analize:

 • Uvoz podataka iz baze podataka
 • Dodavanje kolona i formule nad tabelama
 • Relacije, kreiranje relacija
 • Primjeri osnovnih PP analiza

PRAKTIČNA VJEŽBA: Izrada niza PP tabela, upotreba slicera

 

DAX jezik – jezika za izradu izvještaja:

 • Primjeri uvođenja DAX formula u izvještavanje
 • Koncept DAX jezika
 • Oko 15 vježbi u kojima polaznici upoznaju najvažnije DAX formule i njihovu tipičnu upotrebu u izvještavanju (horizontalna, vertikalna analiza i sl.)

PRAKTIČNA VJEŽBA: cca 15 samostalnih vježbi u izradi DAX formula

 

BI, kontroling i PowerPivot:

 • „Time series intelligence“ (vremenske serije) i PP (Prodaja prošli mjesec, kumulativni, indeksi, prodaja prošle godine i sl.)
 • Izrada i modeliranje P&L-a
 • Prikaz ABC multidimenzionalne analize

PRAKTIČNA VJEŽBA: Izrada izvještaja s  „time intelligence“ DAX formulama, prikaz kompleksnih formula na gotovim primjerima (ABC raspodjela)

PREDAVAČ

mr.sc. Krešimir Futivić završio je FER 1997. smjer računarstvo. Nakon toga na FER-u upisuje specijalistički studij „Diploma study in management“. 1998. se zapošljava u Farmacija d.d. i radi na razvoju internih aplikacija. Od 2000. radi u IN2 d.o.o gdje se od početka bavi skladištima podataka i poslovnim područjem BI-a. 2012. završava specijalistički studij “Menadžment poslovnih sustava”.

Od godine 2012. radi u tvrtci NEOS specijaliziranoj za izradu složenih BI/DW sustava.  Već 17 godina radi na poslovima implementacije BI sustava i sustava za planiranje u brojnim hrvatskim poduzećima (TDR, Generali, PBZ American Express i dr.), ali i izvan Hrvatske (IsBank – najveća turska banka, Makedonski Telecom i dr.). Sudjeluje na brojnim velikim projektima u ulogama BI konzultanta, arhitekta BI sustava i voditelja projekata. Područje glavnog poslovnog interesa su mu financijsko planiranje i izvještavanje.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Svi zainteresirani za praktična IT znanja, osobe u kontrolingu te svi koji se bave izvještavanjem i analizom podataka u poduzeću, revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Importanne Gallerija, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj