MODERNO RAČUNOVODSTVO, RADNI KAPITAL I STRUKTURA FINANCIRANJA

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”rgba(209,209,209,0.8)” package_heading=”18.10.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]08:30 – 16:00[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

MODERNO RAČUNOVODSTVO, RADNI KAPITAL I STRUKTURA FINANCIRANJA

Kristijan Cinotti, ovl.por.savj., Mirela Copot Marjanović, ACCA, Ivan Bilić, ACCA

Specijalistički seminar na temu razvoja modernog računovodstva, upravljanja radnim kapitalom i strukturom financiranja.

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
15% popust ostvarite prijavom do 15.10.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJEVI SEMINARA

U prvom dijelu će se govoriti o tradicionalnom nasuprot modernom računovodstvu, što se očekuje od modernog CFO-a, te kako iskoristiti računovodstvo kao alat za planiranje, kontrolu i odlučivanje. Pokazat ćemo koji odnos CFO treba imati prema strategiji poduzeća i kakve veze ima strategija poduzeća s praktičnim zadacima s kojima se CFO susreće.

Kako je jedna od temeljnih zadaća CFO-a pobrinuti se za likvidnost i stabilnu strukturu financiranja, u drugom dijelu seminara ćemo na temelju praktičnih tehnika pokazati kako se može utvrditi ima li neko poduzeće problema s likvidnošću i strukturom financiranja. Ovaj dio seminara će biti koncipiran u obliku radionice gdje će se prolaziti kroz konkretne slučajeve sa ciljem utvrđivanja ima li poduzeće problema sa strukturom financiranja i što bi CFO trebao poduzeti. Radionica će uključivati primjere kako banke gledaju na strukturu financiranja i kako bi se CFO pripremio za kvalitetnije pregovore s bankama.

Treći dio modula odnosi se na upravljanje radnim kapitalom, novčani jaz i tehnike kako se može efikasnije upravljati radnim kapitalom i smanjiti novčani jaz. Ovdje su korištene matematičke formule koje se obrađuju u ACCA literaturi vezano uz upravljanje radnim kapitalom.
Zadnji dio odnosi se na alat kontrolnih listi (checklista) koja treba pomoći CFO-o kao sigurnost da su minimalne mjesečne radnje napravljene kako bi se mogao napraviti mjesečni izvještaj i PDV prijava. Svaki polaznik će dobiti primjer checkliste koju može primijeniti u svom poduzeću.

SYLLABUS

 • Tradicionalno vs moderno računovodstvo
 • Planiranje, kontrola i preporuke za donošenje odluka
 • Strategija i CFO
 • Radni kapital i likvidnost
 • Struktura financiranja – kako je provjeriti, kako je uskladiti s bilancom
 • Koliko dividende isplatiti da se ne ugrozi bilanca
 • Koliko se može neko poduzeće zadužiti a da se ne ugrozi stabilnost
 • Kako uskladiti bilancu s računom dobiti i gubitka
 • Izračun slobodnog novčanog toka
 • Menadžment radnog kapitala, kalkulacije diskonta kupcima, dobavljačima
 • Novčani jaz i kako ga smanjiti
 • Praktične tehnike provjere mjesečnih knjiženja – checklista

PREDAVAČI

Kristijan Cinotti je direktor i partner Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja.
Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu. Prošao je cijeli niz seminara i usavršavanja u zemlji i inozemstvu vezano uz poreze, računovodstvo, financije, reviziju. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu. Glavni je autor ili koautor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“, „Kako platiti manje poreza?”, „Leasing u praksi“, „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“ i „Mazars – Porezni savjetnik“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao niz poslova vezanih uz revizije, porezne optimizacije, procjene, due diligence i druge poslovne transakcije.

Mirela Copot Marjanović, ACCA je partner u Mazars Cinotti zadužena za poslove revizije. Dio karijere provela je u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja.
Mirela je specijalist za Međunarodne standarde financijskog izvještavanja. Prošla je cijeli niz seminara i usavršavanja u zemlji i inozemstvu vezano uz poreze, računovodstvo, financije, reviziju Posjeduje licence za ovlaštenog revizora i ovlaštenog računovođu, kao i ovlaštenog revizora Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA). Jedan je od koautora knjige „Kako platiti manje poreza?”. Tijekom svoje poslovne karijere Mirela je obavljala čitav niz poslova revizije trgovačkih društava iz različitih grana poslovanja. Osim revizije, sudjelovala je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence), podjelama društva, pripajanjima društava i sl.

Ivan Bilić, ACCA je novoizabrani direktor revizije Mazarsa u Hrvatskoj. Kao direktor zadužen je za daljnji razvoj odjela revizije te jačanje Mazarsa u području kontrolinga. Ima bogato dugogodišnje iskustvo u poslovima revizije i financijskog savjetovanja, a stručnjak je za IFRS, reviziju financijskih institucija i kontroling.
Ivan je karijeru započeo u jednoj velikoj međunarodnoj revizorskoj kući radeći na revizijama financijskih institucija, due diligence projektima i valuacijama. Osim toga bio je jedan od stručnjaka zaduženih za edukaciju na području IFRS-a u CEE regiji. Nakon toga karijeru je nastavio u Addiko banci (bivša Hypo banka), u kojoj je kao direktor financijskog kontrolinga bio uključen u restrukturiranje i postavljanje sustava kontrolinga za međunarodni private equity fond. Posjeduje certifikat ovlaštenog računovođe Velike Britanije (ACCA). Svoje školovanje je završio u Georgia State University, Atlanta, Georgia, USA u području međunarodnih financija.

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Financijaši, računovođe, revizori, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj