KAKO IZRADITI STUDIJU O TRANSFERNIM CIJENAMA U PRAKSI?

Specijalistički seminar na temu izrade studije o transfernim cijenama u praksi s posebnim osvrtom na regionalna pravila – Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija .

Datum: 27. ožujka 2015. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: Kristijan Cinotti, ovl.por.savj., Andrija Garofulić, ACCA

CILJ SEMINARA

Seminar „Kako izraditi studiju o transfernim cijenama u praksi“ objašnjava kako između povezanih osoba rezidenata i nerezidenata može doći do razlika u cijenama u međusobnim isporukama koje se razlikuju od cijena ili drugih uvjeta isporuka koji se ugovoreni između nepovezanih osoba.

Navedene razlike stvaraju probleme u dokazivanju opravdanosti cijena pred poreznim nadzorom te je stoga je od iznimnog značenja priprema podataka i dokumentacije o vjerodostojnosti transfernih cijena.

Na seminaru će se dati odgovori kako izraditi studiju o transfernim cijenama s posebnim osvrtom na regionalna pravila.

 

SYLLABUS

 • Što propisuje Zakon i Pravilnik o porezu na dobit u vezi s transfernim cijenama?
 • Tko su povezane osobe?
 • Koja osoba ima porezno povoljniji položaj?
 • Što su transferne cijene?
 • Utjecaj na poreznu osnovicu kod izrade godišnje prijave poreza na dobit
 • Rashodi proizašli iz odnosa između povezanih osoba – na što paziti
 • Kako koristiti transferne cijene za optimiziranje rezultata?
 • Što se može, a što mora fakturirati povezanom društvu i pod kojim uvjetima.
 • Uporaba metoda za određivanje transfernih cijena – primjeri
 • Analiza usporedivosti i dokumentacija – primjeri
 • Praktični primjeri rješavanja problema transfernih cijena u poreznim nadzorima
 • Izrada studije o transfernim cijenama u praksi (s posebnim osvrtom na regionalna pravila – Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija)

PREDAVAČ

Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.
Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu. Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“,Kako platiti manje poreza?”, te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

Andrija Garofulić je direktor poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.
Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA), te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00 kn + PDV (ukupno 1.687,50 kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja IBAN: HR0623600001101988744, poziv na broj 05-6333-0315, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV). Ranom prijavom do 20. ožujka 2015. ostvarujete popust od 20% te kotizacija u tom slučaju iznosi 1.080,00kn+PDV.

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze, te besplatan parking uz prethodnu najavu. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj