KAKO IZRADITI STUDIJU O TRANSFERNIM CIJENAMA U PRAKSI?

Specijalistički seminar na temu izrade studije o transfernim cijenama u praksi s osvrtom na regionalna pravila i aktualnosti u svijetu.

Datum: 02. prosinca 2015. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: Andrija Garofulić, ACCA, Ana Leko, Marko Grubelić, Mislav Vergles, porezna uprava

CILJ SEMINARA

Seminar „Kako izraditi studiju o transfernim cijenama u praksi“ objašnjava kako između povezanih osoba rezidenata i nerezidenata može doći do razlika u cijenama prilikom međusobnih isporuka, a koje se razlikuju od cijena ili drugih uvjeta isporuka koji su ugovoreni između nepovezanih osoba.

 

Seminar je zamišljen kao radionica gdje će predavači pokušati kroz konkretne primjere prezentirati izradu elaborata o transfernim cijenama, od opisa industrije, grupe i poreznog obveznika, do samih analiza zaračunatih cijena.

 

Posebno skrećemo pozornost na predavanje inspektora koji su specijalizirani za transferne cijene, a koji će prezentirati trenutno stanje s nadzorima transfernih cijena, kao i povezane slučajeve iz prakse.

 

SYLLABUS

 • Što su transferne cijene i zašto su one važne?
 • Tko su povezane osobe i kada se primjenjuju pravila o transfernim cijenama?
 • Opći dijelovi studije o transfernim cijenama i što govore ?
 • Funkcionalna analiza i opisi transakcija s primjerima
 • Posebnosti transfernih cijena kod distributivnih društava
 • Poseban osvrt na usluge i dioničarske aktivnosti – što se može, a što mora fakturirati povezanom društvu i pod kojim uvjetima.
 • Kako odrediti relevantnu maržu na usluge?
 • Praktični primjeri metoda za određivanje transfernih cijena
 • Što danas radi porezna uprava – predavanje inspektora za transferne cijene
 • Regionalna pravila transfernih cijena (BIH, Slovenija, Srbija)
 • Aktualnosti i novosti u svijetu – u kojem smjeru se razvijaju transferne cijene radi još preciznijeg nadzora nad umjetnim seljenjem dobiti

 

PREDAVAČ

Andrija Garofulić je direktor poreznog i financijskog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio  svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.

Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. U zadnjih nekoliko godina izradio je preko 50 studija o transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA), te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

Marko Grubelić se radeći na raznim projektima i poreznim savjetima, usko specijalizirao na području poreza na dohodak i transfernih cijena. Prvenstveno se bavi pitanjima poreza na dohodak i obveznih doprinosima, s fokusom na izaslane radnike te optimizaciju primanja članova uprave i ključnih zaposlenika društava. Marko je završio Ekonomski fakultet u Zagrebu, a osim savjetodavnih poslova, održao je brojna predavanja o raznim stručnim poreznim temama, a prije svega o porezu na dohodak i transfernim cijenama. Uz navedeno, ko-autor je knjiga „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“ i „Mazars – Porezni savjetnik“

 

Ana Leko se u okviru Mazars Cinotti grupacije specijalizirala za izrade studija o transfernim cijenama za društva iz cijele regije. Osim navedenoga, sudjelovala je na projektima poreznih pregleda te savjetovanjima klijenata o poreznim pitanjima, prije svega poreza na dohodak. Ana je održala više predavanja na temu transfernih cijena i poreza na dohodak te je autorica stručnih članaka za porezno-računovodstvene publikacije. Trenutačno je polaznica ACCA programa.Ko-autorica je knjige „Mazars – Porezni savjetnik“.

 

Mislav Vergles je voditelj sektora nadzora u Uredu za velike porezne obveznike Zagreb. Uže je specijaliziran za transferne cijene i ima veliko iskustvo u njihovom nadzoru.

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

.

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00kn + PDV (ukupno 1.687,50kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanjaIBAN: HR0623600001101988744, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV). RANOM  PRIJAVOM DO 30. STUDENOG 2015. OSTVARUJETE POPUST OD 20% TE KOTIZACIJA U TOM SLUČAJU IZNOSI 1.080,00KN+PDV.

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Polaznicima je osiguran besplatan parking uz prethodnu najavu. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj