KAKO ČITATI BILANCU, RDG I FINANCIJSKE POKAZATELJE?

Specijalistički seminar na temu razumijevanja i povezivanja bilance, računa dobiti i gubitka te financijskih pokazatelja.

Datum: 13. studeni 2015. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: Kristijan Cinotti, ovl.por.savj., Andrija Garofulić, ACCA, Lovre Botica

CILJ SEMINARA

Seminar „KAKO ČITATI BILANCU i RDG“ se bavi praktičnim pitanjima analize financijskih izvještaja.

 

Tijekom seminara će se  razmotriti  na koji način je potrebno pristupiti analizi bilance i računa dobiti i gubitka a posebice primjeni financijskih pokazatelja te primjeni modela koji otkriva snage i slabosti poslovanja poduzeća.

 

Cilj seminara je uputiti polaznike u specifična znanja potrebna za analizu financijskog poslovanja poduzeća njegovih snaga i slabosti.

 

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, imati priliku vidjeti različite pristupe analizi poduzeća i saznati mnoge druge informacije.

 

SYLLABUS

 

 • Osnovni financijski izvještaji;
 • Financijski izvještaji kao osnova za financijsku analizu;
 • Horizontalna analiza financijskih izvještaja;
 • Vertikalna analiza financijskih izvještaja
 • Razlozi korištenja financijskih pokazatelja;
 • Ključni financijski pokazatelji aktivnosti;
 • Ključni financijski pokazatelji likvidnosti;
 • Ključni financijski pokazatelji zaduženosti (solventnosti);
 • Ključni financijski pokazatelji profitabilnosti;
 • Ravnoteža računovodstvenih kategorija – ekvilibrij;
 • Menadžersko izvještavanje;
 • Radionica s praktičnim primjerima.

PREDAVAČ

 

Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.
Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu.  Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu.  Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“,Kako platiti manje poreza?”, te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca.  Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

 

Andrija Garofulić je direktor poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio  svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.
Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA), te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

 

Lovre Botica je Supervizor financijskog i poreznog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Radeći na raznim projektima usko se specijalizirao za područje financijskog savjetovanja. Tijekom svoje poslovne karijere, Lovre je sudjelovao u brojnim projektima provođenja procesa dubinskog snimanja (eng. Due Diligence), procjenama vrijednosti poduzeća te poreznih pregleda. Lovre je održao više predavanja o raznim stručnim financijskim i poreznim temama, a prije svega o vrednovanju i financijskoj analizi poduzeća, te primjeni excela u financijama. U lipnju 2015. godine položio je Level I CFA (Chartered Financial Analyst).

                                      

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Revizori, računovođe, poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00 kn + PDV (ukupno 1.687,50 kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanjaIBAN HR0623600001101988744,  prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 1.215,00+PDV). POSEBAN POPUST OD 20% OSTVARUJETE PRIJAVOM DO 06.11.2015. (U TOM SLUČAJU KOTIZACIJA IZNOSI 1.080,00kn+PDV).

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze, te besplatan parking uz prethodnu najavu. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj