Izrada vizualizacija i dashboarda za poslovne korisnike (Tableau i Power BI)

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”rgba(209,209,209,0.8)” package_heading=”27.11.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:30px;” features_font_size=”desktop:18px;”]

08:30 – 16:00

[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

Izrada vizualizacija i dashboarda za poslovne korisnike (Tableau i Power BI)

Hrvoje Gabelica, Maja Franješ

Seminari praktičnog znanja iz poslovne analitike, izrade vizualizacija i dashboarda za managere, financijaše i kontrolere.

3.490,00 kn + PDV
15% popust ostvarite prijavom do 21.11.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

Izrada vizualizacija i dashboarda za poslovne korisnike (Tableau i Power BI)

Seminari praktičnog znanja iz poslovne analitike, izrade vizualizacija i dashboarda za managere, financijaše i kontrolere

 

Teme modula Izrada vizualizacija i dashboarda za poslovne korisnike

Predavač: Hrvoje Gabelica, Maja Franješ

MODUL 1. (1-dnevni seminar/radionica)  (27.11.2018.)

Izrada vizualizacija i dashboarda u Tableau Software za poslovne korisnike

MODUL.2   (1-dnevni seminar/radionica)   (28.11.2018.)

Izrada vizualizacija i dashboarda u Microsoft Power BI za poslovne korisnike

 

Opis i ciljevi

Prema izvještajima institucija Europske Unije, data literacy ili podatkovna pismenost je jedna od najvažnijih vještina u digitalnom poslovanju. Pojavom velike količine podataka koji dolaze iz više izvora (baze podataka, Big Data) potrebni su alati koji se mogu spojiti na njih, spojiti ih u jednu logičku cjelinu te napraviti vizualizacije nad njima. Takvi alati su uglavnom zahtijevali tehnička znanja i nisu bili dostupni poslovnim korisnima. Posljednjih pet godina dolazi do pojave self service koji omogućuju poslovnih korisnicima izradu analitičkih i vizualnih rješenja bez naprednog tehničkog znanja. Tableau Software i Microsoft Power BI su lideri na tržištu analitičkih i vizualizacijskih alata i podigli su ljestvicu u poimanju analitike, vizualizacije i izrade dashboarda. Nakon seminara Izrada vizualizacija i dashboarda za poslovne korisnike polaznik će naučiti kako se spojiti na više izvora podataka, napraviti analitiku nad velikom količinom podataka, izraditi dashboarde i vizualizacije te prezentirati dobivene rezultate. Ovaj seminar je idealan za polaznike koji žele ući u svijet analize i vizualizacije podataka, unaprijediti postojeće znanje, napraviti usporedbu između Tableau-a i Power BI-a te inovirati analitičke procese unutar tvrtke kroz automatizaciju izvještaja.

 

Alati koji se koriste u seminaru

Tableau Software i Microsoft Power BI su prema istraživačkoj kući Gartner nazvani zlatnim standardima i liderima u području analize i vizualizacija podataka. Namijenjeni su poslovnim korisnicima koji žele na jednostavan  način vizualizirati i analizirati velike količine podataka kroz intuitivno grafičko sučelje. Također omogućuju krajnjim korisnima izradu funkcionalnih dashboarda koji služe za donošenje svakodnevnih odluka na temelju informacija.

 

Kome je radionica namijenjena?

Ova radionica je idealna za polaznike iz različitih odjela poput financija, nabave, marketinga ili ljudskih resursa koji žele ući u svijet analize i vizualizacije podataka, unaprijediti postojeće analitičko znanje, napraviti usporedbu između Tableau-a i Power BI-a te inovirati analitičke procese unutar tvrtke kroz automatizaciju izvještaja.

Tijekom radionice polaznici će naučiti najbolje prakse u pripremi i transformaciji podataka te izradi dashboarda i vizualizacija kroz realne studije slučaja.

 

SYLLABUS (1. dan)

Priprema podataka kroz Tableau Prep

 • Spajanje na različite izvore podataka (Excel, baze podataka)
 • Spajanje tablica iz više izvora podataka
 • Transformacija i agregacija podataka
 • Izvoz u različite formate podataka

 

Analiza i vizualizacija podataka u Tableau Desktopu

 

 • Uvoz podataka iz više izvora
 • Izrada modela podataka
 • Analiza i vizualizacija podataka prema najboljim praksama
 • Filtriranje, drill-down, grupiranje podataka i izrada kalkulacija
 • Izrada dashboarda i prezentacija rješenja

 

SYLLABUS (2. dan)

Spajanje na izvore podataka

 

 • Upoznavanje s izvorima podataka koji se mogu koristiti u Power BI
 • Spajanje na Excel
 • Spajanje na bazu podataka
 • Ručni unos podataka

 

Dohvat, čišćenje i vizualizacija podataka

 

 • Transformacija tipova podataka
 • Filtriranje podataka
 • Vizualizacija podataka kroz grafove
 • Izrada dashboarda i prezentacija rješenja

 

PRAKTIČNE VJEŽBE:

Polaznici će kroz cijeli seminar raditi vježbe iz realnih poslovnih slučajeva uz pripadajuću teoriju. Tijekom praktičnih vježbi polaznici će samostalno na temelju odslušanog napraviti vlastito analitičko rješenje kako bi savladili gradivo u najkraće vrijeme.

 

Alati koji će se koristiti unutar edukacije su instalirani na infrastrukturi Poslovne inteligencije.

 

PREDAVAČI

Hrvoje Gabelica

Konzultant i trener za analitičke sustave s višegodišnjim iskustvom na različitim analitičkim projektima u industrijama poput bankarstva, telekomunikacija i veleprodaje. Kao konzultant i trener za Tableau Software imao je priliku raditi i voditi projekte u Europskoj Uniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Također, on je voditelj Tableau korisničke grupe u Zagrebu, autor više od pedeset članaka na temu vizualizacije i analize podataka, Big Data i Data Science-a.

 

Kotizacija

 Kotizacija
Redovna kotizacija programa3.490kn+PDV
Prijava na program do 21.11.2018. 2.990kn+PDV
Sudjelovanje dvoje polaznika iz iste institucije (cijena po polazniku)

 

 

Kotizacija za 1 dan programa (prijava do 21.11.)

2.990kn+PDV

 

1.590kn+PDV

Fizičke osobePoseban popust na upit
Plaćanje kotizacija samo za pojedine moduleKotizacija na upit
Kotizaciju možete platiti na žiro račun Xenon savjetovanja IBAN: HR0623600001101988744, prije početka edukacije. 

 

Napomena

Dnevni program seminara počinje u 9.00, a završava u 16.30.

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze.

Polaznici će dobiti i materijale sa seminara kao i CERTIFIKAT.

ADRESA

Prostor Veleučilišta Vern, Importanne Gallerija, Iblerov trg 10, Zagreb[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ img_size=”80″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.390,00kn + PDV (ukupno 1.737,50kn)
do 05.11.2018. 1.190kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj