FINANCIJSKO MODELIRANJE INVESTICIJSKIH PROJEKATA

Seminar/radionica Financijsko modeliranje investicijskih projekata je zamišljen kao praktičan rad sa gotovim alatom (profesionalnim financijskim modelom izrađenim u MS Excelu) za financijsku analizu investicijskih projekata. Financijski model je izrađen u skladu s dobrom praksom, potpuno je funkcionalan te će biti isporučen svakom polazniku.
Osim prikaza dodatnih važnih elemenata analize, važan cilj ovog modula je i naučiti polaznike kako se koristiti ponuđenim alatom.

Datum: 24. i 25. listopada 2013. s početkom u 8,30 sati
Mjesto: prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb
Prezentor: mr.sc. Edin Hadžavdić, CFA, dr.sc. Marko Lončarević, Veljko Pauš


Napomena: osim isporučenog modela, polaznici će dobiti pristup web-stranici na kojoj će moći pristupiti novim verzijama alata, ispravkama eventualnih pogrešaka alata te drugim informacijama vezano za temu financijskog modeliranja i analize investicijskih projekata.

 

 

Pregled tema (1. dan)Praktični dio predavanja

Modul ćemo započeti s kratkim rezimeom prethodnih predavanja:

Što je bitno bankarima, a što investitorima?

Problemi „iz života“ važniji su od Excel tablica …

… ali financijska simulacija složenih projekata važan je dio planiranja i kvalitetne prezentacije investicijskog projekta

Prikaz tipične strukture modela i pet zlatnih pravila modeliranja
Primjeri iz prakse (priprema primjera u modelu)Započinje se s jednostavnijim primjerom te se postupno uvode „komplikacije“
Gost predavač: dr.sc. Kirk Lovric (Hunton & Williams, London; međunarodni pravni savjetnik za ugovaranje i strukturiranje složenih infrastrukturnih projekata /PPP)Tema: Pregled svjetske prakse projektnog financiranja  

 

Pregled tema (2. dan)Praktični dio predavanja
Primjeri iz prakse (priprema primjera u modelu)
Drugi važni pokazatelji projekta / analiza financijskih izvješća: pokrivenost otplate, likvidnost, solventnost i dr.Pokazatelji specifični za projektno financiranje: DSCR (Debt Service Coverage Ratio), LLCR (Loan Life Coverage Ratio)Reserve Cover Ratio i dr.Izračun osnovnih pokazatelja temeljem projiciranih financijskih izvješća projekta
Uvođenje dodatnih komplikacija:

  • inflacija
  • potrebe za radnim kapitalom
  • novčani tok PDV-a
  • Radni kapital (slikoviti prikaz kroz nabavu/zalihe, troškove/prihode vs. izdatke/primitke)
 

 

PREDAVAČ

Mr.sc. Edin Hadžavdić (CFA) savjetnik je sa izuzetno širokim spektrom znanja iz područja financijske analize (simulacije projekata, uključujući i složene projekte javno privatnih partnerstva) te analize operativnog poslovanja kompanija. Relevantno iskustvo stekao je u KPMG-u i Privrednoj banci. 2007. godine stekao je CFA titulu (Chartered Financial Analyst). 2002. godine završio je ugledan MBA program na Rotterdam School of Management u Nizozemskoj. Magistrirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

 

dr.sc. Kirk Lovric (Hunton & Williams, London; međunarodni pravni savjetnik za ugovaranje i strukturiranje složenih infrastrukturnih projekata /PPP)

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, individualni investitori, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama.

 

KOTIZACIJA SEMINARA

2.490,00kn + PDV (ukupno 3.112,50kn)

 

plativo na žiro račun Xenon savjetovanja broj: 2360000-1101988744, poziv na broj 05-6319-1013, prije početka edukacije. Slanjem dvaju ili više polaznika ostvarujete popust od 10% za svakog polaznika (kotizacija u tom slučaju iznosi 2.241,00+PDV).

 

NAPOMENA

Za polaznike seminara osiguran je ručak i osvježenja tijekom pauze te besplatan parking uz prethodnu najavu. Polaznici će dobiti i materijale sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručen Certifikat o pohađanju seminara.

 

Komentiraj