EU FONDOVI U 2017.

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”rgba(209,209,209,0.8)” package_heading=”01.02.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:40px;” features_font_size=”desktop:18px;”]08:30

16:00[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

EU FONDOVI U 2017.

Ana Fresl, MBA, Mr.sc. Edin Hadžavdić, CFA

prostor Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10, Zagreb

Specijalistički seminar na temu EU fondova u 2017.g. i mogućnosti koje će se otvoriti novim valom natječaja tijekom 2017. godine sa osvrtom na otvorena pitanja pripreme i provedbe EU projekata.

1.190,00 kn
20% popust ostvarite prijavom do 31.12.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

CILJ SEMINARA

2017. godina donosi mnogo novih natječaja i prilika za financiranje razvojnih projekata, kako javnih, tako i privatnih organizacija. Smatramo izrazito važnim da se sve pravne osobe informiraju i pripreme za potencijal tih mogućnosti. Korištenje EU fondova pretpostavlja složen sustav u kojemu se svi mi moramo potruditi da ulazak u Europsku Uniju za Hrvatsku bude i financijski uspješna i održiva priča kako bismo ovećali korisnost uloženih javnih sredstava Republike Hrvatske u zajednički proračun EU.

Kroz praktične primjere, prezentacijom i osobnim iskustvom u području pripreme i provedbe EU projekata, nastojat će se polaznicima prikazati dostupna pravna osnova, okvir funkcioniranja sustava EU fondova, najvažniji elementi sustava financiranja EU fondovima i iskustva u apliciranju na natječaje i provedbi projekata.

Seminar je zamišljen s osnovnim ciljem da se polaznicima razjasne uloge uključenih institucija, mogućnosti financiranja, što to svaki EU projekt mora imati i koje korake mora poduzeti potencijalni korisnik sredstava kako bi bio uspješan u povlačenju sredstava EU. Posebna pažnja bit će posvećena proceduri prijavljivanja projekata i trenutno objavljenim te najavljenim natječajima odnosno mogućnostima financiranja projekata u različitim sektorima.

Studija izvodljivosti te njena metodologija, kao i rješavanje ključnih pitanja i potencijalnih problema pridonosi kvaliteti pripreme projekta, povećava šanse za financiranje i stvara bitne preduvjete za kvalitetniju i lakšu kasniju provedbu projekta. Studija izvodljivosti i cost-benefit analiza (CBA) biti će ukratko pojašnjene, kao dio dokumentacije koju veliki projekti moraju predati pri apliciranju.

SYLLABUS

 1. Kako funkcionira sustav EU fondova?
  • Koja će područja Hrvatska financirati fondovima EU u 2017.?
  • Ključni strateški dokumenti i uloge pojedinih institucija
  • Dostupna pravna osnova za korištenje EU fondova u Hrvatskoj
 2. Natječaji za dodjelu bespovratnih sredstava
  • Kako funkcioniraju natječaji koji pozivaju projektne prijedloge za financiranje
  • Kriteriji odabira projekata
  • Primjeri otvorenih natječaja – poziva za dostavu projektnih prijedloga
  • Primjeri natječaja za poduzetnike
  • Primjeri natječaja za javne organizacije
 3. Smjernice za pripremu i provedbu projekata
  • Što svaki EU projekt mora imati
  • Potrebna dokumentacija i savjeti u pripremi dokumentacije na primjerima dostupnih natječaja
  • Primjeri financiranih projekata
  • Koja su osnovna pravila koja dočekaju svaki financirani EU projekt u njegovoj provedbi
 4. Studija izvodljivosti i cost-benefit analiza (CBA)
  • Pretpostavke financijske analize
  • Financijski povrat investicije i kapitala na praktičnim primjerima

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Eksperti iz korporativnog sektora s interesom za EU fondove, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te državnim i lokalnim ustanovama povezani sa EU fondovima, poslovni konzultanti, project manageri, bankari itd.[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.190,00 kn
do 31.12.2016. 950,00 kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj