ANALIZA NOVČANIH TOKOVA I RAZUMIJEVANJE FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA

[vc_row][vc_column width=”1/6″][ultimate_info_table color_scheme=”custom” color_bg_highlight=”rgba(115,112,131,0.8)” package_heading=”19.2.” icon_type=”selector” icon=”Defaults-calendar” icon_color=”#3a3a3a” heading_font_color=”#3a3a3a” features_font_color=”#3a3a3a” heading_font_style=”font-weight:bold;” heading_font_size=”desktop:40px;” features_font_size=”desktop:18px;”]08:30

16:00[/ultimate_info_table][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

ANALIZA NOVČANIH TOKOVA I RAZUMIJEVANJE FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA

mr.sc. Edin Hadžavdić, CFA
prostor Veleučilišta Vern, Iblerov trg 10, Zagreb

Specijalistički seminar sa praktičnim pristupom analizi novčanih tokova i financijskim izvještajima.

1.350,00 kn + PDV
20% popust ostvarite prijavom do 15.02.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Opis” modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”Saznaj više…” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ content_text_color=”#4c4c4c” txt_color=”#3a3a3a” trigger_text_font_style=”text-decoration:underline;”]

Analiza novčanih tokova i razumijevanje financijskih izvješća  (19. veljače 2016.)

Cilj seminara je obnoviti znanja o strukturi, sadržaju i međusobnoj povezanosti osnovnih financijskih izvješća. Uz minimalnu količinu teorije te kroz veći broj jednostavnih, ali praktičnih vježbi polaznici će utvrditi svoje razumijevanje utjecaja poslovnih događaja na račun dobiti i gubitka, bilancu i izvješće o novčanom toku uz dodatan fokus na problematiku ulaganja u (obrtni) kapital. Teme ovog modula predstavljaju dobru podlogu odnosno osnovu za složenije teme Project Finance akademije.

 

Pregled temaPraktični dio predavanja
1. Brzi podsjetnik – „3+1 financijsko izvješće“:

·         što u njima piše, čemu služe i kako su međusobno povezana.

·         Račun dobiti i gubitka: prihodi i rashodi vs. novčani primici i izdaci, trošak prodane robe vs. nabava i drugi problemi s RDG-om.

·         Bilanca: zašto bi 31.12. bio (ne)važniji od svih ostalih 364 dana u godini?

·         Izvješće o novčanom toku: što se ne vidi iz direktnog prikaza i zašto je indirektni prikaz odličan alat za analizu.

 

2. Na koji način poslovni događaji ostavljaju trag u financijskim izvješćima (VJEŽBA):

·         razumijevanje utjecaja poslovnih događaja na financijska izvješća kao preduvjet za „analizu u suprotnom smjeru“ – analiza financijskih izvješća i kreditna analiza.

 

3. Povezanost financijskih izvješća s problematikom obrtnog kapitala / ulaganja u obrtni (radni) kapital

·         razumijevanje radnog kapitala iz različitih aspekata – prikaz u financijskim izvješćima, utjecaj na poslovanje, utjecaj na potrebe za financiranjem.

·         indirektni prikaz novčanog toka kao odličan alat za pripremu projekcija novčanih tokova.

 

4. Financijska izvješća kao odličan izvor PITANJA, a ne odgovora.

·         Kratak prikaz osnovnih kategorija pokazatelja.

·         Osvrt na interpretaciju financijskih izvješća u kontekstu kreditne analize.

Vježbe koje uključuju izravan upis (bez korištenja konta / bez knjiženja) poslovnih događaja u financijska izvješća, koje će nam omogućiti uvid u utjecaj ključnih poslovnih događaja na financijska izvješća (rad na jednostavnom Excel modelu “RDG – novčani tok – bilanca”).

 

Vježbe dopunjavanja i povezivanja financijskih izvješća (rad na papirnatim obrascima i na računalima), koje će nam omogućiti analizu utjecaja poslovnih događaja na financijska izvješća uz naglasak na zalihe, potraživanja od kupaca i obveze prema dobavljačima te njihov utjecaj na novčane tokova.

 

… i razjašnjenje ključnih pojmova kao što su: radni/obrtni kapital, ulaganje u “trajna obrtna sredstva” i sl. sa različitih aspekata (“poduzetnički aspekt” vs. “računovodstveni” vs. “mehanički”)

 

Stvaranja “liste pitanja” za analizu financijskih izvješća (polaznicima će biti podijeljen praktičan materijal: “Kratak podsjetnik za analizu / interpretaciju financijskih izvješća” ).

 

 

CILJANA SKUPINA POLAZNIKA

Poslovni konzultanti, project manageri, bankari, investicijski i financijski analitičari, financijski manageri u poduzećima, mali i srednji poduzetnici, individualni investitori, stručnjaci u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama[/ultimate_modal][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ultimate_modal modal_title=”Prijavi” btn_size=”md” btn_bg_color=”” btn_text=”Prijavi” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-slideup” overlay_bg_color=”#3f3f3f” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”2″ modal_border_radius=”0″ btn_txt_color=”#3a3a3a”][contact-form-7 id=”43″ title=”Contact form 3″]

KOTIZACIJA SEMINARA

1.350,00kn + PDV (ukupno 1.687,50 kn)
do 15.02.2016. 1.080,00 kn + PDV

žiro račun Xenon savjetovanja
HR0623600001101988744[/ultimate_modal][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Komentiraj